Ingezonden persbericht

D66-jongeren slepen subsidie binnen voor democratisering Colombia

De Jonge Democraten, de jongerenorganisatie verbonden met D66, stuurt in December een team van tien ontwikkelingswerkers naar Colombia. Doel van deze reis is het opstarten van een nieuwe vorm van ontwikkelingssamenwerking: de democraten gaan lokale politieke jongeren helpen bij het opbouwen van een Politieke Jongerenorganisatie. Voor dit project, dat zij samen uitvoeren met het Zweedse 'LUF' krijgen de Jonge Democraten van de Europese Unie ondersteuning in de vorm van 30.000 Euro.

Voorzitter Reinout de Vries van de D66-jongerenorganisatie is verguld met de subsidie: "Democratie is de basisvoorwaarde voor ontwikkeling van een land. Dat is dan ook waar wij ons op focussen, en het is mooi dat Brussel ons daarbij ondersteunt. Democratie moet overal ter wereld een gewoonte worden, en dat begint bij jongeren", aldus De Vries.

De tien deelnemers aan het project zijn Jonge Democraten met ervaring in buitenlands werk. Andere projecten van de jongerenorganisatie lopen momenteel in onder meer Moldavië, Servië en Azerbeidzjan, in welk laatste land vier Jonge Democraten waarnemer zijn bij de verkiezingen. Aan het project in Colombia nemen ook tien Venezolaanse opposanten van het Chavez-regime deel.