Ogone verkoopt belang van 30 procent aan privé-investeerders

Mijdrecht/Brussel, 5 december 2005 - Ogone, een van Europa's grootste leveranciers van betaaldiensten voor internet, heeft zijn kapitaal opengesteld voor drie privé-investeerders. De investeerders verwerven een belang van in totaal 30 procent.

De drie investeerders zijn La Compagnie Centrale, investeerder in een private equity en 100 procent dochtermaatschappij van de Groep Josi, Jean-Guillaume Zurstrassen en Gregoire de Streel. De laatste twee zijn de oprichters van Skynet, de belangrijkste internet provider in België.

De openstelling heeft tot doel het aandeelhouderschap van de onderneming te versterken en de ontwikkeling op lange termijn te garanderen. Een belangrijk bedrijfsuitgangspunt van Ogone is onafhankelijkheid van financiële instellingen. Door samen te werken met privé-investeerders blijft dit kenmerk gewaarborgd.

Over Ogone
Ogone is één van de Europese marktleiders op het gebied van online betalingsdiensten, met meer dan 5200 klanten in 20 landen. Het bedrijf biedt zowel handmatige als volledig geïntegreerde oplossingen voor het afhandelen van elektronische betalingen op gebieden als e-commerce, postordering, telemarketing en hospitality in business-to-consumer zowel als business-to-business omgevingen. De dienstverlening van Ogone behoort tot de meest uitgebreide op de markt, met omvangrijke transactiefunctionaliteit en backoffice-verbindingen met banken voor lokale en internationale betaalmogelijkheden waaronder Visa, Mastercard, American Express en Diners Club.

Vooroplopend in technologie was Ogone één van de eerste payment service providers die deelnamen in 'Verified By Visa' en 'MasterCard SecureCode'. Met deze protocollen bieden Visa en Mastercard gegarandeerde betalingen. Ogone handelt betalingen af voor gerenommeerde bedrijven als DHL International, Martinair, Vliegwinkel, Viking Direct, Hilton, T for Telecom en Theater Carré.

Ingezonden persbericht