Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

ATOS ORIGIN LEVERT BEVEILIGD ACCREDITATIESYSTEEM VOOR DE OLYMPISCHE WINTERSPELEN IN TURIJN IN 2006

Parijs/Turijn, 5 december 2005 - Atos Origin, de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen, heeft het Accreditatie Systeem voor de Olympische Winterspelen in Turijn succesvol opgeleverd. Het accreditatie Systeem waarborgt het efficiënte beheer en de beveiligde autorisatie van naar schatting ruim 90.000 personen tijdens de Spelen die in februari 2006 in Turijn van start gaan.

Atos Origin is verantwoordelijk voor het ontwerp en de implementatie van het systeem dat in Turijn wordt ingezet voor accreditatie. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de Internationale Sportfederatie, het Organisatiecomité van de Olympische Winterspelen Turijn 2006 (TOROC) en wethandhavende instanties. Meer dan 90.000 atleten, coaches, functionarissen van Nationale Olympische Comités, mediavertegenwoordigers, VIP's, stafleden en vrijwilligers krijgen met behulp van het systeem geprivilegieerde toegang tot de Olympische Winterspelen. Zij dienen hiertoe geregistreerd en voorzien te worden van een beveiligde autorisatie.

Het Accreditatie Systeem van Atos Origin verzorgt de identificatie van geaccrediteerde deelnemers aan evenementen, het beheer van het registratieproces, kent toegangsprivileges en andere rechten toe en ontsluit informatie voor een goed beveiligde toegangscontrole. Hierbij worden fysieke identiteitsbadges en een scan-systeem gecombineerd met back-office databaseapplicaties die zijn gekoppeld aan het IT-netwerk van de Olympische Spelen. Daarnaast voorziet het accreditatieproces in uitgebreide beveiligingscontroles door wethandhavers, waaronder identiteitscontroles van burgers uit landen buiten de Europese Unie. In feite fungeert de accreditatiebadge voor de duur van de Spelen tevens als entreebewijs.

De naar schatting 90.000 accreditaties worden verzameld, verwerkt en verspreid door het Olympic Main Accreditation Center (MAC). Deze faciliteit is door Atos Origin in samenwerking met andere leveranciers in oktober succesvol aan TOROC overgedragen.

"Dankzij het Accreditatie Systeem biedt Atos Origin helderheid in een zeer complexe IT-functionaliteit door gecontroleerde toegang tot locaties en het onsluiten van gegevens van deelnemers", aldus Enrico Frascari, Technology General Manager van TOROC. "Atos Origin is erin geslaagd het Accreditatie Systeem op tijd en volgens de vereiste specificaties te implementeren. Hierdoor is onze accreditatieafdeling in staat het registratieproces volgens planning in gang te zetten."

"Het Accreditatie Systeem is een kritisch onderdeel van de IT-beveiliging van de Olympische Spelen. Elke accreditatiebadge is voorzien van een aantal beveiligingslagen, zoals een barcode die toegangsprivileges bevat en visuele identificatie mogelijk maakt. We hebben uitsluitend gebruikgemaakt van bewezen en geteste technologie om ervan verzekerd te zijn dat alle systemen functioneren", licht Claude Philipps, Olympic Winter Games Program Director van Atos Origin, toe.

Atos Origin is verantwoordelijk voor de levering van het Accreditatie Systeem sinds de Olympische Spelen in Salt Lake City in 2002. Sindsdien heeft de IT-leverancier deze applicatie steeds opnieuw aangepast op basis van de specifieke taal waarin tijdens de desbetreffende Spelen werd gecommuniceerd en op basis van eisen op het gebied van lokale (immigratie)wetgeving. Het Accreditatie Systeem is een van de belangrijkste onderdelen van het Games Management System van de Olympische Spelen. Dit is één van de twee belangrijkste IT-systemen die zijn ontworpen en gebouwd door Atos Origin voor een soepel en veilig verloop van de Spelen. Het systeem is bedoeld voor de ontsluiting van informatie op het gebied van accreditatie, vervoersschema's, medische rapportages, verslagen, kwalificaties en protocollaire gegevens.

De overeenkomst tussen Atos Origin en het Internationale Olympische Comité (IOC), is het grootste sportgerelateerde IT-contract ter wereld. De overeenkomst heeft betrekking op de Spelen in Salt Lake City (2002) - toen nog onder verantwoordelijkheid van SchlumbergerSema - Athene (2004), Turijn (2006), Beijing (2008), Vancouver (2010) en Londen (2012). Atos Origin is verantwoordelijk voor alle informatietechnologie tijdens de Spelen, inclusief consulting, systeemintegratie, operationeel management, informatiebeveiliging en de ontwikkeling van softwareapplicaties. Tijdens de Olympische Winterspelen in Turijn staat Atos Origin als leidende systeemintegrator aan het hoofd van een internationaal consortium van ruim tien IT-partners en -leveranciers.

Over Atos Origin
Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro in meer dan veertig landen met een werknemersaantal van 46.000 van wie circa 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en heeft een internationaal klantenbestand. Atos Origin staat genoteerd op de Paris Eurolist Market en opereert onder de namen Atos Origin, Atos Euronext Market Solutions, Atos Worldline en Atos Consulting. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com


- EINDE PERSBERICHT -

Noot aan de redactie (