Gemeente Capelle a/d IJssel

Rijbaan Ommoord in weer open voor het verkeer

Rotterdam heeft op vrijdag 2 december 2005 de werkzaamheden

( fase 1A) aan de President Rooseveltweg afgerond. Dit betekent, dat de noordelijke rijbaan Ommoord in (rijrichting vanaf de Zevenkampseweg-Capelseweg naar de rotonde Martin Luther Kingweg) weer opengesteld is voor het verkeer.

Fase 1B vanaf Cymbelkruid tot Zevenkampseweg-Capelseweg

Nu fase 1A is afgerond, start Gemeentewerken op 5 december 2005 met de werkzaamheden aan de zuidelijke rijbaan Ommoord uit (rijrichting vanaf Cymbelkruid tot Zevenkampseweg-Capelseweg). Het verkeer wordt door middel van borden omgeleid vanaf de President Rooseveltweg via de Prins Alexanderlaan naar de Hoofdweg. Het fietsverkeer op de President Rooseveltweg ondervindt in deze periode enige hinder. Vanwege riolerings- en asfalteringswerkzaamheden aan de rotonde, is het Barbarakruid tijdelijk afgesloten. Gemeentewerken Rotterdam verwacht alle werkzaamheden in fase 1B uiterlijk 23 december 2005 te kunnen afronden.

Fasering werkzaamheden President Rooseveltweg in 2006

Medio januari 2006 start Gemeentewerken met de werkzaamheden in fase 2 A/B. Deze bestaan uit: het verwijderen van oud asfalt en het aanbrengen van nieuw asfalt op beide rijbanen vanaf de Martin Luther Kingweg tot de Prins Alexanderlaan, het aanleggen van een rotonde ter hoogte van de kruising Björnsonweg-Cymbelkruid en het deels vernieuwen van de riolering.

Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot medio mei 2006.

Vanaf medio mei tot en met oktober 2006 staan vervolgens de werkzaamheden in fase 3 A/B en fase 4 A/B gepland. In fase 3 worden op beide rijbanen vanaf de Prins Alexanderlaan tot de John Mottweg, de oude asfaltlagen verwijderd en nieuwe lagen aangebracht. Ter hoogte van de kruising Kamerlingh Onnesweg-Nieuwe Ommoordseweg wordt een rotonde aangelegd en de riolering deels vernieuwd. In de laatste fase (4) worden de beide rijbanen vanaf de John Mottweg tot de deelgemeentegrens Hillegersberg aangepakt. Gemeentewerken Rotterdam verwacht in oktober 2006 haar werkzaamheden te kunnen afronden.

Gevolgen voor het verkeer

Vanwege de asfalterings- en rioleringswerkzaamheden is het onvermijdelijk dat er op bepaalde momenten alleen éénrichtingsverkeer op de President Rooseveltweg mogelijk is. De omleidingsroutes worden gepubliceerd op de deelgemeentepagina in de huis-aan-huiskrant Groot Alexander en zijn te vinden op de websites van Gemeentewerken Rotterdam www.gw.rotterdam.nl en deelgemeente Prins Alexander www.prinsalexander.rotterdam.nl

Openbaar vervoer

Tijdens de gehele periode van de werkzaamheden, rijden de bussen een omleidingsroute.

Informatie over de omleidingsroutes, dienstregelingen etc. is te vinden op www.ret.nl of RET Klantenservice 0800 6061 (gratis) en www.Connexxion.nl of Connexxion klantenservice 0900-2 666 399.

Onvoorziene omstandigheden kunnen het werk verstoren en mogelijk leiden tot aanpassing van de planning en/of werktijden. Bij slechte weersomstandigheden (regen, vorst, sneeuw) kunnen sommige werkzaamheden niet worden uitgevoerd.