Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 5 december

Alkmaar 05-12-2005 - 14.03 uur

Bedreiging: twee aanhoudingen

Alkmaar, zondag 4 december 2005

Op zondagmiddag omstreeks 14.10 uur werden twee mannen aangehouden op de Noorderkade te Alkmaar in verband met bedreiging. Beide verdachten, 26 en 43 jaar oud en afkomstig uit Alkmaar, stonden buiten het winkelcentrum. De jongste stond tegen een raam van een winkel aan te plassen. Toen hij daarop werd aangesproken door de winkelier, sloeg hij een fles drank die hij in zijn hand had kapot en bedreigde daarmee de winkelier. Ook werden een klant, die de winkelier te hulp schoot, en een beveiligingsbeambte bedreigd. De gewaarschuwde politie kon ter plaatse de 26-jarige man aanhouden. Tijdens de aanhouding probeerde de 43-jarige man zich er steeds mee te bemoeien en de aanhouding te bemoeilijken. Ook hij werd aangehouden. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau.

Inbreker richt schade aan

Heerhugowaard, zondag 4 december 2005

Tussen zaterdag 13.30 uur en zondag 14.15 uur werd gepoogd in te breken in een (2-onder-een-kap)woning aan het Rosa Spierplantsoen in Heerhugowaard. De daders hebben geprobeerd om met een breekvoorwerp achtereenvolgens de schuifpui, de achterdeur en twee slaapkamerramen open te breken. Veel van het houtwerk is beschadigd. De daders zijn echter niet in de woning geweest.

Diefstal uit woning

Alkmaar, zaterdag 3 december 2005

Op zaterdagmorgen kreeg een 74-jarige vrouw bezoek van haar nieuwe bovenbuurvrouw aan de Hargewaard te Alkmaar (seniorenwoningen). Het huis boven haar had korte tijd leeg gestaan en de vrouw gaf aan de nieuwe bewoonster te zijn. Zij vertelde dat er een lekkage in de woning was en dat ze een telefoonnummer nodig had van de verhuurder. De vrouw werd binnen gelaten. In de tijd dat het slachtoffer een telefoonnummer zocht, nam de buurvrouw geld weg uit een portemonnee en stal zij een halsketting. Natuurlijk bleek de vrouw niet de nieuwe bewoonster van de bovenwoning te zijn.

Diefstal auto uit bedrijf

Den Helder, maandag 5 december 2005

Afgelopen weekeinde werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Torplaan in Den Helder. De daders kwamen het bedrijf binnen door op een balkon te klimmen en hier het raam van de balkondeur te vernielen. Uit het pand werden een computer, een flatscreen en een beamer gestolen. Ook werd een blauwe Volkswagen Golf met kenteken 74-HX-BD ontvreemd. De auto is voorzien van belettering van rijschool Konsum.

Diefstal auto

Alkmaar, zondag 4 december 2005

Tussen zaterdag 16.00 uur en zondag 23.00 uur werd een personenauto ontvreemd vanaf de Judith Leysterstraat in Alkmaar. De auto stond geparkeerd voor een flatgebouw. Het ging om een blauwe Volkswagen Golf met kenteken GJ-RJ-40.

Alcoholcontrole

Den Helder, zondag 4 december 2005

Op zondagavond omstreeks 20.25 uur werd een 50-jarige man uit Den Helder op de Waddenzeestraat in zijn woonplaats gecontroleerd. De automobilist bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 775 ug/l. Dat is drieëneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. De man viel op toen hij op een rotonde bijna rechtdoor reed. Hij slingerde vervolgens zo heftig dat hij de volle breedte van de weg nodig had.

Bij onderzoek bleek dat de man in april 2005 al een gecontroleerd was. Toen had hij drie keer het maximum aan alcohol gebruikt (695 ug/l).

Bergen, zondag 4 december 2005

Op zondagavond omstreeks 22.55 uur werd op de Jan Oldenburglaan in Bergen een 48-jarige Alkmaarder op een fiets gecontroleerd. De man bleek teveel alcohol te hebben gehad. Hij blies 510 ug/l. Dat is bijna tweeëneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal. De man raakte betrokken bij een eenzijdig ongeval toen hij tegen een stilstaande auto aanfietste. Dat de man op een fiets reed maakt voor de strafbaarheid niets uit. Ten onrechte wordt er vaak vanuit gegaan dat de alcoholwetgeving niet geldt voor fietsers. Regelmatig worden ook fietsers gecontroleerd op het gebruik van alcohol.

Obdam, zondag 4 december 2005

Op zondagavond omstreeks 23.30 uur reed een 22-jarige man uit Hoogwoud in een personenauto achteruit vanaf een erf de Dorpsstraat in Obdam op. Hij zag een auto die daar aan kwam rijden niet aankomen. Er ontstond een aanrijding met materiele schade. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 435 ug/l. Dat is bijna het dubbele van wat is toegestaan. Dit leverde hem een proces-verbaal op.

Hoorn, zondag 4 december 2005

Op zondagavond omstreeks 23.50 uur kreeg de politie melding dat een scooter van de Westerdijk in Hoorn was afgereden in de richting van het water. Ter plaatse trof men onder aan de dijk, vlak bij het water, een 44-jarige man uit Hoorn aan. Hij zat nog op zijn bromscooter, die in het gras lag. De man had alcohol gebruikt. Hij blies 740 ug/l. Dat is ruim drie maal het wettelijk toegestane maximum. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Snelheidscontrole

Medemblik, zondag 4 december 2005

Op zondagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Markerwaardweg in Medemblik. Van de 530 passanten reden er 122 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hiermee kwam het percentage overtredingen op 23 %. Hoogst gemeten snelheid: 126 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De bestuurders krijgen een acceptgiro thuisgestuurd.

Controle bij geslotenverklaring

Limmen, maandag 5 december 2005

Op maandagmorgen werd tussen 07.30 en 09.00 uur een controle gehouden bij het inrijverbod aan de Westerweg, tussen de Burg. Nieuwenhuijsenstraat en Het Achtkant. In totaal kregen 19 bestuurders die de geslotenverklaring negeerden een bekeuring.

Flessentrekkerij: drie personen aangehouden

Hoorn, zondag 4 december 2005

Op zondagavond konden twee mannen (35 en 52 jaar oud) en een vrouw (39 jaar oud), allen afkomstig uit Hem, worden aangehouden voor flessentrekkerij. Het gaat hierbij om het kopen van goederen terwijl men van tevoren niet de bedoeling heeft om daarvoor te betalen.

Het trio had zich eerder die avond volgegeten in een restaurant aan de Kleine Noord in Hoorn voor een bedrag van 178 euro. Zij vertrokken hier zonder te betalen. Op basis van het kenteken van de auto waarin zij wegreden kon de identiteit worden achterhaald. De drie personen konden voor flessentrekkerij worden aangehouden omdat van hen bekend is dat zij vaker zaken kopen zonder te betalen.

Printer in brand

Schagen, maandag 5 december 2005

Op maandagmorgen omstreeks 00.20 uur liep een 33-jarige man uit Alkmaar brandwonden aan zijn handen op bij een brand in een woning aan de Reigershof in Schagen. In een slaapkamer van de woning stond een printer. Door een technische storing raakte de printer in brand. Omdat deze vlak bij een bed stond, raakte ook de matras in brand. Het slachtoffer wist ergere brandschade te voorkomen door de matras uit het raam te gooien. Hierbij liep hij verwondingen aan zijn handen op. De man werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Een vrouw en een kind, die ook in de woning aanwezig waren, werden voor onderzoek eveneens naar het ziekenhuis overgebracht. Zij hadden rook binnengekregen.

Brand in auto

Alkmaar, maandag 5 december 2005
Op maandagmorgen omstreeks 00.30 uur bleek een bedrijfsauto, een Volkswagen Transporter, in brand te staan. De auto stond geparkeerd op de Faktorij in Alkmaar. Door de hevige brand raakte ook twee personenauto, die aan weerszijde van de bedrijfsauto stonde, beschadigd. Aangezien de auto de vorige dag niet gebruikt was, wordt brandstichting niet uitgesloten.

Laatst gewijzigd 05-12-2005 14:04 | © Politie Noord-Holland Noord |