Vereniging FME-CWM

Deze informatie is het laatst gewijzigd op: 05 dec 2005


Aanbod collectieve zorgverzekering voor FME-leden

Op 1 januari 2006 is er voor iedereen in Nederland één verplichte basisverzekering voor ziektekosten. Uw eigen zorgverzekeraar doet u vóór 16 december een aanbod voor een nieuwe zorgverzekering (de basisverzekering) en een eventuele aanvullende verzekering. Dit aanbod sluit nauw aan op uw huidige verzekeringsdekking.

U kunt dan ook voor een andere zorgverzekering of zorgverzekeraar kiezen. FME heeft voor al haar aangesloten lidbedrijven een gunstig collectief contract laten afsluiten bij verzekeraar Zilveren Kruis Achmea. Hierdoor kunnen u en uw werknemers profiteren van een zeer concurrerende aanbieding.

De aanbieding
Voor alle medewerkers en hun gezinsleden geldt:
* De jaarlijkse premie voor de basisverzekering van bedraagt
1.056,-.

* Na de maximale korting van 10% bedraagt de premie slechts 79,20 per maand.

* Een korting van 15% op de aanvullende verzekeringen met daarbovenop het gratis Beter Af Extra Pakket.

In deze aanbieding zijn een aantal belangrijke extras opgenomen zoals wachttijdbemiddeling, een extra orthodontiedekking voor kinderen tot 18 jaar en korting op fitness, brillen en lenzen.

Acceptatie
Medewerkers en hun gezinsleden worden zonder medische beoordeling geaccepteerd.

Uitzonderingen hierop zijn:

* De Beter Af Tandartspolis 2 sterren, waarvoor een saneringsverklaring moet worden overlegd.

* De Beter Af Tandartspolis 3 sterren, waarvoor een medische beoordeling geldt, tenzij aantoonbaar is dat bij de vorige verzekeraar een vergelijkbare tandheelkundige verzekering was afgesloten.

* Het Beter Af Ziekenhuis Extra Pakket, waarvoor een medische beoordeling geldt, tenzij aantoonbaar bij de vorige verzekeraar een klassenverzekering was afgesloten.

In de komende jaren zijn prijsstijgingen niet ondenkbaar. Daarom zal FME door de Stichting Members Benefits en Meeùs, die voor FME het contract hebben afgesloten, de prijsontwikkelingen op de voet volgen en tarieven en voorwaarden blijven vergelijken met alle (collectieve) aanbieders in de markt.

Via Meeùs of rechtstreeks
U kunt van de aanbieding gebruik maken via Meeùs maar ook rechtstreeks bij Zilveren Kruis Achema. In de documentatie die in de week van 12 december aan lidbedrijven wordt gestuurd, kunt u uw voorkeur kenbaar maken. Uw keuze via Meeùs of rechtstreeks heeft geen enkele invloed op de inhoud en/of prijsstelling van de aanbieding.

Meer informatie en aanmelden
In de week van 12 december ontvangen alle lidbedrijven van FME uitgebreide documentatie over het aanbod met daarbij een aanmeldingsformulier.

Nadat u dit aanmeldingsformulier heeft ingevuld, regelt Zilveren Kruis Achmea alle communicatie naar uw werknemers en zal hen een persoonlijk aanbod doen, zonder enige verplichting. Het enige dat u als werkgever hoeft te doen, is het aanleveren van de adresgegevens van uw medewerkers. Dit laatste kan via het formulier dat u eveneens bij de documentatie aantreft.

45,- per deelnemer voor u als werkgever
Als dank voor het aanleveren van uw adressenbestand, ontvangt u als werkgever voor elke nieuw betalende Achmea-verzekerde 45,-, voor bestedingen op het gebied van verzuimpreventie. Indien van toepassing, ontvangt u hierover in het tweede kwartaal van 2006 meer informatie.

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de helpdesk voor Members Benefits op telefoonnummer 020 301 79 93.