Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 5 december 2005

AMVEST koopt helft van de woningen in Haags megaproject New Babylon

AMSTERDAM - Vastgoedonderneming AMVEST heeft in het megaproject New Babylon in Den Haag circa 168 woningen verworven. Op 5 december 2005 is een realisatieovereenkomst getekend met Babylon Den Haag BV, een samenwerkingsverband tussen Maeyveld en Bouwfonds Property Finance. Binnen het New Babylon-project worden in totaal circa 330 woningen gerealiseerd.

AMVEST investeert ruim 57 miljoen euro in het megaproject. Behalve de 168 woningen koopt de vastgoedonderneming ook een gelijk aantal parkeerplaatsen in het complex. De start bouw van het New Babylon-project staat gepland voor eind 2006; in 2009 worden de eerste vrijesectorhuurwoningen van AMVEST opgeleverd.

Maeyveld en Bouwfonds Property Finance hebben sinds 2002 ieder gelijke belangen in Babylon Den Haag BV. Het project maakt deel uit van het sleutelproject Den Haag Nieuw Centraal. Maeyveld en Bouwfonds Property Finance zien de deelname van AMVEST als een bevestiging van de kwaliteit en een glansrijke toekomst voor het binnenstedelijke vernieuwingsproject New Babylon. Maeyveld werd bij dit project geadviseerd door DTZ Zadelhoff.

New Babylon omvat in totaal 54.500 m2 kantoren, circa 330 woningen, 16.500 m2 retail en horeca , met daarnaast een hotel, bioscoop en 1260 parkeerplaatsen. Direct naast het complex komen de Hoge Snelheids Lijn (HSL) en de Randstad Rail te liggen. Het gebied rond New Babylon ligt in het stationsgebied, wat de komende jaren ook ingrijpend gaat veranderen. Die vernieuwing betekent daarmee niet alleen een verbetering van het vervoersknooppunt, maar zorgt ook voor een plek waar het prettig wonen, werken en recreëren is.


---

Noot voor de redactie,