Rectificatie: Ingetrokken bericht Krohne en NMi

Nmi/krohne

Rectificatie: Hierbij worden de twee berichten van gisteren ingetrokken. Gelieve het bericht niet in aanmerking te nemen voor publicatie.

KROHNE en NMi starten 's werelds grootste kalibratiefaciliteit voor hoge capaciteit flowmeters

KROHNE Altometer (KROHNE) en Nederlands Meetinstituut B.V. (NMi) gaan samen in de Botlek de grootse kalibratiefaciliteit ter wereld bouwen voor vloeistofmeters met hoge en extreem hoge capaciteit. Met deze HydroCarbon Calibration Rig ontstaat in Nederland een centrum dat met nog grotere nauwkeurigheid de olie industrie in de wereld van dienst kan zijn. Daarnaast wordt de faciliteit een researchcentrum dat zich richt op flow en nieuwe generatie vloeistofmeters. Ook kunnen studenten van specifieke opleidingen, zoals aanstaande operators uit het MBO en het HBO, een deel van hun opleiding en training op de faciliteit krijgen.

De intentieverklaring voor deze HydroCarbon Calibration Rig (HyCal) wordt 7 december tijdens het Nationaal Innovatie Event in Maarssen ondertekend door André Boer, directeur van KROHNE Altometer en Jan Ridder, directeur NMi B.V. De faciliteit wordt in 2006 op locatie in het Botlekgebied (Haven van Rotterdam) gebouwd en zal begin 2007 operationeel zijn.

's Werelds grootste installatie in zijn soort
De benodigde investering bedraagt EUR 10,5 miljoen en de totale waarde van het contract tussen KROHNE en NMi kan oplopen tot boven EUR 30 miljoen. KROHNE en NMi zullen samen de technologie voor deze faciliteit ontwikkelen. De capaciteit van de faciliteit bedraagt maximaal 10.000 m3/h, voor een zeer grote range aan viscositeiten. De meetonzekerheid zal beter zijn dan 0,05 - 0,07%. Hiermee wordt dit de grootste installatie in zijn soort ter wereld met ook een unieke nauwkeurigheid. Deze installatie en het gebruik ervan versterkt het profiel van de Haven van Rotterdam als innovatieve petroleumhaven.

KROHNE wil als fabrikant van flowmeters met de faciliteit een gegarandeerde en voldoende toegang realiseren tot een faciliteit voor de kalibratie van geproduceerde meters, tegen lagere kosten dan nu. Bovendien wil KROHNE adequaat onderzoek- en ontwikkelingsactiviteiten uitvoeren op het gebied van flow en flowmeters.

NMi wil als metrologisch bedrijf op commerciële basis onafhankelijke keurings- en certificatiediensten leveren aan fabrikanten en gebruikers van meetmiddelen en aan derden toegang verlenen tot de faciliteit voor onderzoek- en ontwikkelingsactiviteiten op het gebied van flow en flowmeters.

Over de partners
KROHNE heeft al meer dan tachtig jaar een reputatie hoog te houden als het gaat om de ontwikkeling en productie van betrouwbare en nauwkeurige vloeistofmeters.

NMi B.V. is een groep van bedrijven actief op het terrein van de metrologie en technologie. NMi B.V. is een 100% dochter van TNO Bedrijven B.V. Door deze status combineert NMi het beste uit twee werelden. Enerzijds de internationale status en positie van een groot en gedegen instituut, opgericht door de staat met anderzijds de flexibiliteit en klantgerichtheid van een private onderneming.