Intel Viiv: entertainment op aanvraag in de woonkamer

Nieuw PC-platform maakt eenvoudiger beheer en intensere beleving van multimedia mogelijk

Kontich, 5 december 2005 - Intel maakt, als onderdeel van het op handen zijnde Intel Viiv PC-platform, een ruime keuze mogelijk aan digitaal entertainment op aanvraag via internet. Daarbij biedt het platform diverse nieuwe opties voor het bekijken, beheren en delen van de content. Die opties lopen uiteen van een megaformaat tv-ervaring in de huiskamer tot laptops of zakcomputers voor onderweg.

Intel werkt samen met bedrijven over de hele wereld die films, muziek, televisie, games en fotobewerkingsmogelijkheden aanbieden. Ruim veertig van deze bedrijven testen hun diensten en software al en maken deze geschikt voor gebruik met Intel Viiv. De Intel Viiv-technologie, die naar verwachting in het eerste kwartaal van 2006 verkrijgbaar zal zijn, is ontwikkeld om het genot van digitaal entertainment thuis te vergroten en het beheer te vereenvoudigen. In de loop van volgend jaar zal het aantal geschikt gemaakte contentdiensten en -applicaties verder groeien en zullen ook apparaten als draagbare mediaspelers, digitale media-adapters, digitale tv's, dvd-spelers en routers aan de eisen voor Viiv voldoen.

Hardware, software en internetdiensten
"Internet is snel, heeft een wereldwijd bereik en informatie kan direct worden opgevraagd en bekeken. Over de hele wereld zijn er tientallen miljoenen PC's die, op breedbandniveau, gebruikmaken van internet. Dit heeft gezorgd voor een nieuwe trend in hoe mensen aan hun vermaak komen", zegt Kevin Corbett, vice-president van de Intel Digital Home Group. "We zijn vastbesloten om onze goede betrekkingen met de koplopers in digitaal entertainment aan te wenden om deze trend te bespoedigen. De op Intel Viiv-technologie gebaseerde PC's moeten niet alleen op de tv aangesloten kunnen worden, maar moeten ook de nieuwste films, muziek en games in de woonkamer brengen en nieuwe mogelijkheden bieden voor foto's en video."

Intel voorziet contenteigenaren en -distributeurs, portals, softwareontwikkelaars en hardwareleveranciers van technische ondersteuning, specificaties en verificatietools en draagt daarmee bij aan de verkrijgbaarheid van Viiv-geteste en -geschikt gemaakte contentdiensten en -applicaties. Deze zullen, met gebruik van de afstandsbediening, in full screenformaat toegankelijk zijn.

Intel werkt ook samen met deze leveranciers om het downloaden van content naar draagbare media-apparaten, waaronder die van Dell en Creative, mogelijk te maken. Deze apparaten zullen, net als alle diensten en applicaties die aan de eisen voldoen, worden voorzien van het opschrift 'Enjoy with Intel Viiv technology'. Deze toevoeging maakt het de consument gemakkelijker om voor Viiv-geschikte producten te herkennen. In de tweede helft van 2006 maakt Intel software beschikbaar waarmee content gedeeld kan worden in een thuisnetwerk van Intel Viiv-gewaarmerkte apparatuur.

Entertainment uit de hele wereld op Intel Viiv-PC's De vandaag aangekondigde contentdiensten en -applicaties zullen over de hele wereld verkrijgbaar zijn. Het gaat om diensten die de data rechtstreeks aan de consument leveren, maar ook om oplossingen die softwareleveranciers in staat stellen de voor Intel Viiv-geschikte content sneller op de markt te brengen. Intel werkt er, samen met sommige van deze bedrijven, hard aan om eigenaars van op Viiv-technologie gebaseerde PC's volgend jaar promotionele aanbiedingen te kunnen doen. De content zal verkrijgbaar zijn in de volgende categorieën:


* Films, video, tv: huur en download duizenden films - zowel kaskrakers als filmhuistitels - met een abonnement, pay-per-view of gratis video-on-demand-diensten. Maak een keuze uit honderden koopfilms. Kies uit een grote variëteit tv-programma's en bekijk ze op een PC met Intel Viiv-technologie. Ontvang het laatste sportnieuws op aanvraag of bekijk korte clips en herhalingen van winnende doelpunten. Intel werkt samen met bedrijven over de hele wereld, waaronder Afendis AG, arvato mobile, Bellrock Media Japan Inc., British Sky Broadcasting, Broadband Tower, Inc., Canal + Group, Glowria, Gretech Corp., LoveFilm.com, MEDION AG, Movielink, NEC, Sohu.com, Telecom Italia, Tiantian Online Inc., Tiscali S.p.A., TiVo, T-Online International, Usen Corp., webs-tv en Digital International Co.


* Muziek: koop de nieuwste hits of neem een abonnement op diensten die het mogelijk maken om duizenden nummers te beluisteren en te downloaden, thuis of op een draagbare mediaspeler. Vraag audiostreams op van videoclips, kijk live naar concerten, waar ook ter wereld. Intel werkt samen met bedrijven als Afendis AG, arvato mobile, Avex Network Inc., Gretech Corp., Loudeye, MEDION AG, Napster, Oricon Inc., SK Telecom, Skysoft Co. Ltd., Telecom Italia, Tiantian Online Inc. en VirginMega.


* Games: speel de nieuwste, hipste en prominentste spellen, online met andere spelers of alleen op het web. Maak gebruik van gratis gamediensten of een abonnement voor meerdere downloads, zodat ook vrienden en familieleden mee kunnen spelen. Verplaats de arena naar de woonkamer en speel honderden games online en op aanvraag. Intel maakt deze diensten en applicaties op een Viiv-PC mogelijk door samen te werken met bedrijven als arvato mobile, CAPCOM, CCR Inc., DISCover's My Games, Exent Technologies, Metaboli, NHN, Ourgame, Square Enix Co., Telecom Italia, The 9 Limited, TWP Corp. en Ubisoft.


* Foto's: gebruik fotobewerkingssoftware om foto's te ordenen, te bewerken en te delen. Bekijk het familiealbum als diashow op het televisiescherm in de huiskamer. Voeg muziek toe en creëer een memorabele thuisvoorstelling, stuur het naar draagbare mediaspelers, brand het op een cd voor vrienden en familie. Benut de onlinediensten om foto's op te slaan, te bekijken, te delen en af te drukken. Maak persoonlijke familievideo's op de PC en bekijk ze met het hele gezin op de bank. Intel werkt samen met een groot aantal ondernemingen, waaronder Adobe, arvato mobile, CyberLink Corp., muvee Technologies, Pinnacle, Ulead Systems en Sonic Solutions.

Door voortdurend de interactie tussen technologie en het dagelijkse huiselijke leven te onderzoeken, probeert Intel optimaal in te spelen op de persoonlijke wensen van de consument. Samen met bovengenoemde bedrijven kan Intel een breed pakket internetdiensten en -applicaties bieden voor PC's met Intel Viiv-technologie.

Intel is 's werelds grootste chipfabrikant en een vooraanstaand producent van personal computer-, netwerk- en communicatieproducten. Meer informatie over Intel is te vinden op: http://www.intel.com/pressroom/.



Ingezonden persbericht