Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 5 december 2005

Inbrekers halen audioapparatuur en sieraden weg

TILBURG Met het opnemen van een aangifte is de politie een onderzoek gestart naar de daders van een woninginbraak in de Fallastraat in Tilburg. Daar werd gistermiddag tussen vijf en zes uur ingebroken. Door het slot van een bergingsdeur te forceren kwamen de inbrekers in de woning. Daaruit haalden ze 500 euro, sieraden, een
satellietontvanger, een videorecorder, een cassetterecorder en een mobiele telefoon weg.

TILBURG Bij een inbraak in een woning aan de Graaf Engelbertstraat, die gistermiddag werd gepleegd, hebben de inbrekers een plasmatelevisie, vijf spelcomputers, veertig computerspelletjes en een fototoestel weggehaald. De inbrekers kwamen de woning binnen door aan de achterzijde een raam open te breken. De waarde van de gestolen goederen bedraagt enkele duizenden euros. De politie heeft van de 31-jarige benadeelde een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Schoorsteenbrand trekt veel publiek

OISTERWIJK Gisteravond om zeven uur brak er brand uit in een woning aan de Molenacker in Oisterwijk. Er kwam veel publiek op de brand af. De politie heeft met afzetlint een werkbare situatie voor de brandweer gemaakt. De schoorsteenbrand breidde zich uit naar de zolderverdieping van de woning. De brandweer bestreed het vuur met twee blusvoertuigen en een hoogwerker.

TILBURG Gisteravond om kwart over elf brak er aan de Marengostraat in Tilburg brand uit in een garage. De brand ging met een flinke rookontwikkeling gepaard. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door een wasdroger die aan stond.

Agenten vinden gewonde man

TILBURG Vannacht om tien voor halfdrie hebben agenten aan het Besterdplein in Tilburg een 44-jarige man uit deze stad aangetroffen. De man lag onder de overkapping van een winkel. Hij had een hoofdwond en miste een tand. Letsel is ontstaan door mishandeling van een nog onbekende dader. De politie heeft de man naar het TweeStedenziekenhuis in Tilburg gebracht. Daar werd een scan van het hoofd gemaakt en is de man ter observatie opgenomen.

BBA chauffeur wordt belaagd door passagier

GOIRLE De politie heeft gisteravond een aangifte opgenomen van een 55-jarige BBA-chauffeur die aan de Acacialaan in Goirle door een passagier was bedreigd en mishandeld. De passagier werd kwaad toen de chauffeur hem liet weten dat het buskaartje dat de man wilde gebruiken niet geldig was en daarom een nieuw buskaartje moest kopen. Aa n de Acacialaan pakte de boze passagier een brandblusser en als de chauffeur die af wil pakken spuit de passagier de buschauffeur ermee in de ogen.

Bekeuringen bij verkeerscontroles

TILBURG Agenten van het politieteam Wilhelminapark hebben vanmorgen een verlichtingscontrole gehouden aan het Wilhelminapark. Er werden vijf fietsers bekeurd die geen licht op hun fiets hadden.

TILBURG Agenten van het politieteam Tilburg West controleerden vanmorgen aan de Dalemdreef in Tilburg. Hierbij werd speciaal gelet op het verkeersgedrag van fietsers die illegaal gebruik maken van de rijbaan van de Dalemdreef. Vooral schooljeugd bezondigt zich hieraan. Er werden negen fietsers bekeurd.

Brand in woning

BIEST HOUTAKKER Vanmorgen rond de klok van negen uur brak er brand uit in een woning aan de Antoniusstraat in Biest Houtakker. De brand is vermoedelijk ontstaan doordat een asbak met nog een smeulende peuk in een vuilnisbak was gegooid. De 54-jarige bewoner van het pand werd door de rook zwart en omdat hij flink wat rook ingeademd had heeft ambulancepersoneel de man voor nader onderzoek naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht.

Drugsdealer aangehouden

TILBURG Aan de Korenbloemstraat in Tilburg hebben agenten vanmorgen omstreeks elf uur een 21-jarige man uit Tilburg aangehouden. De ,man werd door agenten betrapt bij het dealen van harddrugs.

Meisjes (13) betrapt bij winkeldiefstal

TILBURG Twee meisjes van 13 jaar oud zijn vanmiddag rond twaalf uur in een winkel aan de Heuvelstraat in Tilburg betrapt bij de diefstal van sieraden. De ouders hebben de meisjes na het politieonderzoek bij de politie opgehaald. De waarde van de gestolen sieraden was bijna 14 euro.

Auteur: Carel Bouman