AEGON

Jan Overmeer met pensioen, Erik van Houwelingen volgt hem op in directie AEGON Nederland

Drs. J.M. (Jan) Overmeer zal, vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, de directie van AEGON Nederland per 1 april 2006 verlaten. Overmeer is dan 16 jaar lid geweest van de directie van AEGON Nederland.
Hij is verantwoordelijk voor de marketing en verkooporganisatie Corporate & Institutional Clients, TKP en AEGON Asset Management Nederland.

Dr. W.H. (Erik) van Houwelingen (40) wordt voorgedragen als nieuw lid van de directie van AEGON Nederland. Van Houwelingen zal de verantwoordelijkheden van Overmeer overnemen.

Jan Overmeer is sinds 1990 werkzaam bij AEGON Nederland. Naast zijn directielidmaatschap is hij lid van diverse beleggingscommissies van pensioenfondsen.

Erik van Houwelingen werkt sinds 1993 bij AEGON. Tot voor kort was Van Houwelingen voorzitter van het managementteam van AEGON Asset Management Nederland. Daarnaast was hij onder meer statutair directeur van AEGON Investment Management BV en AEGON Bank NV. Momenteel is Van Houwelingen voorzitter van het managementteam van Corporate & Institutional Clients, het bedrijfsonderdeel van AEGON Nederland dat zich richt op grote werkgevers en pensioenfondsen. Van Houwelingen zal deze voorzittersrol combineren met zijn taken in de directie van AEGON Nederland.

De voorgenomen benoeming van Van Houwelingen wordt voorgelegd aan De Nederlandsche Bank.

05-12-2005