Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 4 december

* VALSE MELDING
ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Noord heeft in de nacht van zaterdag op zondag, rond half twee, een echtpaar hardhandig uit de slaap gehaald. Bij de politiemeldkamer was een melding binnengekomen dat in een woning aan de Obreenstraat een man met een schotwond binnen zou zijn. Niet bekend was of de schutters nog in de buurt waren. Politiepersoneel zette de omgeving af en ging de woning binnen. In de woning bleek al snel dat het om een valse melding ging. De bewoners bleken op bed te liggen. De politie stelt een nader onderzoek in naar deze valse melding. Indien de melder wordt achterhaald zal de politie hem aansprakelijk stellen voor alle kosten die zijn gemaakt.


* ZEER GROTE BRAND
ROTTERDAM - In een pand aan de Zwaanshals brak in de nacht van zaterdag op zondag rond kwart over drie brand uit. De brand greep snel om zich heen waarna de brandweer 'zeer grote brand' maakte. Met twee ladderwagens en vijf blusvoertuigen werd de brand bestreden. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Door politiepersoneel werden 15 bewoners uit de bovenliggende en aangrenzende woningen gehaald en overgebracht naar het politiebureau. Hier werden zij mede opgevangen door een medewerker van de crisisdienst Slachtofferhulp. Rond vijf uur gaf de brandweer het sein 'brandmeester'. Omstreeks tien uur konden de bewoners terugkeren naar hun woningen, met uitzondering van de gezinnen die boven de winkel woonden. Voor hun werd vervangende woonruimte gezocht. De recherche van district Noord stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van deze brand.

De recherche van district Feijeoord-Ridderster stelt een nader in een kamer van een hotel aan de K.P. v.d. Mandelelaan een