MERE wint tender Ceska Sporitelna

Middle europe investments

De directie van het beursgenoteerde vastgoedfonds Middle Europe Real Estate N.V. (MERE) deelt mede een tender voor drie kantoorpanden uit de onroerend goed portfolio van Ceska Sporitelna te hebben gewonnen. Ceska Sporitelna is een van de grootste Tsjechische banken en onderdeel van de Oostenrijkse Erste Bank. Met de aankoop zal een bedrag gemoeid zijn van ca. EUR 6 mln. Deze transactie zal naar verwachting binnen 2 maanden worden afgerond.

De drie kantoorpanden liggen op uitstekende locaties in drie regionale hoofdsteden: Pilzen, Uherske Hradiste en Olomouc, in Tsjechië. De totale verhuurbare vloeroppervlakte bedraagt 11.548 m2 en is veelal verhuurd middels middel-langetermijn contracten. Ceska Sporitelna blijft in alle panden als een van de hoofdhuurders zitten. MERE verwacht met deze aankoop in te kunnen spelen op de sterke regionale ontwikkeling met een groeiende vraag naar kwalitatief goede kantoorruimte.

MERE is een (semi) open-end beleggingsinstelling, ISINcode NL0000287340, gevestigd in Amsterdam, die investeert in commercieel onroerend goed in Midden Europa met voorshands de nadruk op Tsjechië, Slowakije en de Baltische staten. De aandelen zijn genoteerd aan de Eurolist by Euronext Amsterdam. Meer informatie over MERE kunt u vinden op de website: www.mei.nl.

Lochem, 5 december 2005

De directie, MERE Management B.V.