CAO SNT richt zich op arbeid en gezondheid

Abvakabo fnv

Op maandag 5 december 2005 hebben ABVAKABO FNV, CNV Publieke Zaak, CMHF/VPP en de Bond van Telecompersoneel met de werkgever een onderhandelaarsakkoord bereikt. De CAO SNT gaat in op 1 oktober 2005 en heeft een looptijd van 15 maanden. De onderhandelaars van de vakbonden zijn tevreden met het eindresultaat.

De vakbonden noemen de CAO SNT ook wel de 'CAO Arbeid & Gezondheid'. In deze CAO zijn concrete afspraken gemaakt over het verbeteren van de sfeer op het werk. Deels richten de afspraken zich op zaken als geluid, warmte en licht op de werkplek. Anderzijds gaan de afspraken over de manier waarop de werknemers met elkaar omgaan. De arbeidsverhoudingen zijn op dit moment verre van goed. Ook komt er een collectief ziektekostencontract, waardoor werknemers korting krijgen op de premie.

In het CAO-resultaat zijn afspraken gemaakt over de verbetering van de vergoeding woon-werk-verkeer. Ook de werknemers die verder dan 30 kilometer wonen, krijgen straks een volledige vergoeding. Medewerkers behouden het uitzicht op hun VUT-datum en voor werknemers met pre-pensioen is een overgangsregeling getroffen. De structurele loonstijging is 1,25% per 1 januari 2006.

ABVAKABO FNV, CNV Publieke Zaak, CMHF/VPP en de Bond van Telecompersoneel leggen het eindresultaat de komende weken voor aan de leden.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Daniëlle Wiek, ABVAKABO FNV 06-51218358

Bregje Bakker, CNV Publieke Zaak 06-53679844

Remko Koopman, CMHF/VPP 06-20523959

Rik Vergunst, Bond van Telecompersoneel 06-51211659