Gemeente Haarlem


5 december 2005

348/2005
Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Mimi Rietdijk stelt zich niet beschikbaar voor een nieuw College

Wethouder Mimi Rietdijk (Ruimtelijke Ontwikkeling, Volkshuisvesting, Stedelijke Vernieuwing en GSB) stelt zich niet langer beschikbaar als wethouderskandidaat voor de Partij van de Arbeid.

Wethouder Rietdijk:" Het wethouderschap beschouw ik als een bestuurlijke functie. Zeker binnen het duale systeem ben je er in de eerste plaats voor om samen met de andere leden van het College van Burgemeester en Wethouders de stad te besturen.
Zo'n bestuurlijke functie past bij mij.
De kandidaatstellingscommissie van de PvdA legt echter voor de komende collegeperiode een ander accent in het profiel van de wethouders. Het partijpolitieke aspect zal binnen de bestuurdersfunctie meer op de voorgrond moeten staan.
In gesprekken met de kandidaatstellingscommissie is mij gebleken dat, alhoewel men van oordeel is dat ik een goede wethouder ben, ik niet pas in het wethoudersprofiel dat hen voor de komende periode voor ogen staat.
Om die reden heb ik besloten mijn kandidatuur voor het wethouderschap in te trekken."

Mw. Rietdijk is sinds 10 april 2002 wethouder in het huidige College van Burgemeester en Wethouders. De afgelopen jaren heeft zij als bestuurder, samen met de betrokken partners in de stad, grote vooruitgang geboekt met name op het gebied van stedelijke vernieuwing en volkshuisvesting.
De komende 4 jaar worden 5000 woningen in Haarlem gebouwd. Ook zijn er regionale afspraken gemaakt over volkshuisvesting. De aanpak van de palenpest is een groot succes. Samen met bewoners zijn veel huizen aangepakt en gerenoveerd.
Mimi Rietdijk heeft zich de afgelopen jaren ook ingezet voor de profilering van Haarlem binnen Noordvleugelverband.

Voor de uitvoering van projecten in Schalkwijk, Delftwijk en de Zomerzone zijn de plannen gereed en zijn de financiele middelen beschikbaar. Uitvoering van de plannen is gestart. Voor de uitvoering is vanuit het Rijk en provincie meer dan E 30 miljoen beschikbaar gesteld.

Wethouder Rietdijk werkt de komende maanden, tot de installatie van een nieuw College, met plezier en volle inzet door.

sector Concernstaf
Linda Lans, communicatieadviseur
023-511 3075
023-511 3040
llans@haarlem.nl

---- --