AEGON

Recreatiebranche brengt verzuimverzekering, verzuimbegeleiding, reïntegratie en zorgverzekering onder bij AEGON

De recreatiebranche heeft bij AEGON een branchearrangement afgesloten voor de 33.000 medewerkers die in de recreatie werkzaam zijn.

Ondernemers in de recreatiebranche kunnen bij AEGON tegen korting een volledig zorgpakket afsluiten met een ziekteverzuimverzekering, verzuimbegeleiding, reïntegratie en ziektekostenverzekering voor het personeel.

De overeenkomst loopt van 2006 tot 2009 en geldt voor alle 2.300 bedrijven in de recreatiebranche (waarvan 1.700 zijn aangesloten bij brancheorganisatie RECRON).

Ziekteverzuim met 20 procent omlaag
Het branchearrangement geeft invulling aan de afspraken over verzuim zoals die in het âArboplusconvenant Recreatieâ zijn afgesproken tussen de sociale partners in de branche. In dat convenant staat dat het ziekteverzuim met 20 procent omlaag moet. Het branchearrangement verzekert de recreatiebedrijven van professionele begeleiding en reïntegratie door AEGON-partner Capability. Daarnaast zijn loondoorbetaling bij ziekte, aanvullingen op de wettelijke WIA-uitkeringen en ziektekosten geregeld.

Eén aanspreekpunt
Naast financieel voordeel (korting) heeft het arrangement meer voordelen voor de recreatiebranche. Doordat zowel reïntegratie als interventie in één contract zijn ondergebracht, wordt de kans op snelle terugkeer van zieke werknemers verhoogd. Daarnaast hebben werkgevers via AEGON voortaan nog maar één aanspreekpunt bij ziekmelding, verzuimbegeleiding en reïntegratie. Dat levert administratief gemak op voor de werkgevers in de recreatiebranche. Tenslotte zijn er twee centrale punten voor vragen: www.knooppuntrecreatie.nl, en 0900-RECREATIE.

Eigen verantwoordelijkheid werkgevers
Werkgevers zijn zelf verantwoordelijk voor de kosten van verzuim die zieke werknemers met zich meebrengen. Die kosten lopen snel op. Voor kleine werkgevers kunnen die hoge kosten de financiële gezondheid van het bedrijf in gevaar brengen. Via het AEGON Gezond Werkplan kunnen werkgevers dat financiële risico grotendeels afdekken.

AEGON Gezond Werkplan
Het AEGON Gezond Werkplan vormt de basis van het branchearrangement. Met het AEGON Gezond Werkplan regelt een werkgever in één keer zowel de verzuimverzekering voor de eerste twee jaren, verzuimbegeleiding, reïntegratie als de financiële gevolgen door de komst van de WIA. Daarnaast voorziet het branchearrangement in een collectieve ziektekostenverzekering voor de medewerkers en hun gezinsleden binnen de recreatiebranche.

05-12-2005