Politie Gelderland-Zuid

Politieteam Geldermalsen alert op woninginbraken

Geldermalsen 05-12-2005 - (05)

De afgelopen week zijn in het werkgebied van het politieteam Geldermalsen 17 woninginbraken gepleegd. De inbraken vonden plaats in de gemeenten Lingewaal, Neerijnen en Geldermalsen. Er zijn diverse goederen gestolen en de eigenaren van de woningen deden hiervan aangifte. Een directe oorzaak van de stijging van het aantal inbraken is niet aan te geven.

De politie is extra alert tijdens haar surveillancerondes in deze gemeenten. Daarnaast zijn in de omgeving van de woningen waar is ingebroken buurtonderzoeken gehouden. De politie vraagt burgers die een verdachte situatie in en rond woningen waarnemen, direct contact op te nemen via 1-1-2.

Om woningen tegen inbraken te beveiligen kunnen diverse maatregelen worden genomen. De politie adviseert om deuren altijd op het nachtslot te doen als u weggaat. Daarnaast beveelt de politie aan om goed hang- en sluitwerk te plaatsen. Vraag advies bij een erkend bedrijf. Meer informatie over het beveiligen van woningen en de erkende bedrijven staat op de internetsite van PolitieKeurmerk Veilig Wonen.