Securicor neemt activiteiten RIAL Beveiligingen over

Securicor

Securicor heeft met ingang van 5 december 2005 de activiteiten van RIAL Beveiligingen uit Doetinchem overgenomen. RIAL heeft 199 medewerkers in dienst en realiseert in 2005 naar verwachting een omzet van circa Euro 6.700.000. RIAL is actief in het oosten van het land met vestigingen in Doetinchem, Arnhem, Deventer, Assen en Emmen. De activiteiten van RIAL zullen geleid worden door Henk Rump, regiodirecteur bij Securicor.

De kernactiviteiten van RIAL zijn objectbeveiliging en alarmopvolging. Deze activiteiten sluiten naadloos aan op die van Securicor. Securicor versterkt met deze overname haar positie in het oosten van het land. De overname past in de groeistrategie van Securicor, die lokale aanwezigheid combineert met een sterke en efficiënte landelijke organisatie.

De overname volgt op het faillissement dat donderdag 1 december jl. over RIAL is uitgesproken door de rechtbank in Zutphen. De curator heeft direct na het faillissement gesprekken gevoerd met verschillende beveiligingsbedrijven om de mogelijkheid van een doorstart te onderzoeken. Hierbij is de keuze van de curator gevallen op Securicor, omdat Securicor het personeel en de klanten van RIAL de beste perspectieven biedt op een geslaagde doorstart. Over de overnamesom worden door de betrokken partijen geen mededelingen gedaan.

De 199 medewerkers van RIAL worden grotendeels overgenomen door Securicor. Securicor verwacht dat de organisatie in afgeslankte vorm een gezonde toekomst tegemoet gaat en zal zich inspannen om het overtollige personeel in de Securicor-organisatie onder te brengen. Met de overname neemt Securicor de verantwoordelijkheid op zich voor de continuïteit van de dienstverlening aan de klanten van RIAL. RIAL zal volledig worden geïntegreerd in de Securicor-organisatie.

Securicor is onderdeel van Group 4 Securicor en richt zich op het aanbieden van integrale veiligheids- en beveiligingsoplossingen. In Nederland is Group 4 Securicor marktleider met 8500 medewerkers. De Nederlandse organisatie omvat Securicor, Falck Airport Security, Falck Systems (technische beveiliging), Falck Alarmcentrale, Geldnet (Geld- en waardetransport en RICAS (veiligheidsopleidingen en - advisering). Group 4 Securicor is met 360.000 medewerkers actief in ruim 100 landen. De omzet bedroeg in 2004 wereldwijd 5,7 miljard euro.


Noot voor de redactie,