Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (05/12)

OOSTERHOUT NB, 5 december 2005

Automobilist laat na ongeval slachtoffer gewond achter

RAAMSDONKSVEER: Een 17-jarig meisje is zondagavond 4 december gewond geraakt bij een verkeersongeval, waarbij de veroorzaker doorreed. Het meisje reed rond 19.30 uur op haar bromfiets over de Keizersdijk. Op de rotonde van de Keizersdijk / Bergse Dijk / Maasdijk was ze van plan om richting Geertruidenberg te rijden. Zij zag dat een automobilist, die ook op de rotonde reed, afremde en veronderstelde dat ze voorrang zou krijgen. De automobilist trok echter weer op en reed bij het verlaten van de rotonde, tegen de achterkant van de bromfiets aan. Dit terwijl hij het meisje voorrang had moeten verlenen op basis van de haaientanden op het wegdek. De bromfietster kwam ten val en raakte daarbij gewond. Ze liep twee zwaar gekneusde knieën op en verrekte bij de valpartij een spiertje in haar heup. Ze heeft zich nadien onder medische behandeling moeten stellen. De bestuurder van de auto stopte even, maar reed vrijwel gelijk daarna weer weg, zonder zijn identiteit bekend te maken. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie is op zoek naar de veroorzaker, die in een donkerkleurige stationwagon reed.

Politie neemt rijbewijs in van dronken automobilist

RIJEN: In de nacht van zondag 4 december op maandag 5 december wilde de politie op de Spoorlaan-Zuid de bestuurder van een personenauto controleren. Dat was rond 02.20 uur. De 34-jarige Rijenaar wilde echter niet stoppen, nadat hij een stopteken had gekregen. De man bleef rondjes rijden in de omgeving van zijn woning. Uiteindelijk was voor de agenten de maat vol, waarna zij hem klemreden. De reden dat hij niet wilde stoppen werd al snel duidelijk: er was alcohol in het spel. De man moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De politie vorderde meteen het rijbewijs in van de man, want de ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 830 ug/l. De wettelijk toegestane maximum grens bedraagt 220 ug/l. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 10 uren opgelegd. Iemand mag dan geen enkel voertuig meer besturen (ook geen fiets). Het bleek dat de rechter in het recente verleden deze verdachte een ontzegging van de rijbevoegdheid had opgelegd. Door nu toch weer te gaan rijden pleegde de man een tweede verkeersmisdrijf. De verdachte is om 04.00 uur weer in vrijheid gesteld.

Politieonderzoek naar inbraken

OOSTERHOUT: Bij een woninginbraak aan de Van Maerlandstraat zijn vooralsnog geen goederen gestolen. De inbraak vond zondag 4 december plaats tussen 16.30 en 19.00 uur. De nog onbekende dader kwam de woning binnen via een slaapkamerraam, dat op een kiertje stond. Dat raam kon de inbreker vermoedelijk bereiken via het dak van een aanpandige berging/serre weten. Een kierstandhouder of een vergrendeling op het uitzetijzer van het raam had een inbraak op deze manier mogelijk kunnen voorkomen.

OOSTERHOUT: Sieraden en computerapparatuur zijn buitgemaakt bij een woninginbraak aan de Akeleistraat. De inbreker drong de woning binnen op zondag 4 december plaats tussen 17.30 en 20.30 uur, door de achterdeur open te breken. De politie nam een aangifte op, stelde een buurtonderzoek in en liet de technische recherche een sporenonderzoek instellen.

RAAMSDONKSVEER: Uit een bedrijfspand aan het Sterrekroos verdween zondagavond 4 december computerapparatuur. De dader sloeg een ruit kapot en trok door het ontstane gat in de ruit de computer met toebehoren naar buiten. Het alarm trad om 17.20 uur in werking. De politie wijst erop dat het inbrekers wel heel erg gemakkelijk wordt gemaakt als computerapparatuur vlak achter de ramen geplaatst wordt. Bovendien is de apparatuur vaak vanaf de openbare weg goed zichtbaar en benaderbaar. Bij deze werkwijze heeft ook een inbraakalarm weinig nut. De dief heeft de buit al te pakken, nog voordat het alarm in werking treedt.

WAALWIJK: Bij een inbraak in een clubhuis aan de Olympiaweg verwondde de inbreker zichzelf. De technische recherche stelde bloedsporen veilig om zodoende het DNA-materiaal van de dader te achterhalen. De inbraak vond plaats tussen donderdagavond 1 december 23.00 uur en maandagochtend 5 december 08.30 uur. De dader ging er vandoor met een draagbare radio-CD-speler.

WASPIK: Door een keukenraam te forceren, kwam een inbreker een woning binnen aan de Heemraadstraat. Dat gebeurde op zondag 4 december tussen 16.15 uur en 20.30 uur. Daarna werd de gehele woning doorzocht. De nog onbekende dader maakte bij deze inbraak computerapparatuur en een klein geldbedrag buit.

WERKENDAM: Bewoners van een woning aan De Schans kregen ongewenst bezoek op maandag 5 december. Dat gebeurde tussen 02.30 en 08.15 uur. Een inbreker brak de achterdeur open en ging er vandoor met een gsm en een portemonnee. Deze portemonnee is later op de dag leeg terug gevonden op De Kooi in Werkendam. Ook verdwenen de autosleutels van de gedupeerde. Met behulp van de sleutels is een blauwe Opel Kadett gestolen, die achter de woning geparkeerd stond. Het kenteken van de auto luidt: DT-VG-13. De politie heeft de auto inmiddels internationaal als gestolen voertuig gesignaleerd.

Onder invloed de sloot in

HOOGE ZWALUWE: Zondagavond 4 december belandde rond 22.45 uur een automobilist in de sloot aan de Hamseweg. De politie werd erbij geroepen en de agenten stelden vast dat de veroorzaker alcohol gedronken had. De man moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse gaf een uitslag van 290 ug/l, terwijl de wettelijk toegestane maximum grens 220 ug/l bedraagt. De verdachte is een 46-jarige inwoner van Lage Zwaluwe. Hij kreeg proces-verbaal omdat hij onder invloed een ongeval veroorzaakte. Zijn auto is door een takelbedrijf weer op het droge gezet.

Licht letsel bij verkeersongeval

WERKENDAM: De politie werd op maandagochtend 5 december rond 09.00 uur geroepen bij een ongeval op de kruising van de Sasdijk met de Merwestraat te Werkendam. Er waren twee personenautos op elkaar gebotst. Vermoedelijk is er sprake van een voorrangsfout. De veroorzaker kwam namelijk uit de Merwestraat en reed de Sasdijk op, wat een voorrangsweg is. De 46-jarige automobilist uit Asperen kwam daarbij in aanrijding met een van links komende personenauto. Deze laatste auto werd bestuurd door 23-jarige man uit s-Hertogenbosch. In deze auto zaten vier personen, waarvan een persoon klaagde over pijn aan het hoofd en been. De ambulancedienst heeft deze 27-jarige Nijmeegse meegenomen naar het ziekenhuis voor een medisch onderzoek. De politie maakte proces-verbaal op tegen de veroorzaker van dit ongeval.

Auteur: Jeroen Steenmeijer