Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * Districten Achterhoek

P E R S B E R I C H T

5 december 2005

Snelkrakers achtervolgd in IJsselstreek en Achterhoek

De politie van de IJsselstreek en de Achterhoek is in de nacht van zondag op maandag (05/12) tussen 01.30 en 05.30 uur op zoek geweest naar een donkleurige stationwagen, waarvan de inzittenden betrokken zouden zijn bij een zestal snelkraken en mogelijk een autodiefstal. De dader(s) wisten telkens te ontkomen, nadat ze bij enkele inbraken werden gesignaleerd. De politie achtervolgde met meerdere auto's de verdachte auto. Eén van de achtervolgende politiewagens is hierbij op de Ringweg in Aalten van de weg geraakt en daarbij volledig vernield. Niemand raakte gewond.

De politie startte het onderzoek en de achtervolgingen omstreeks 01.30 uur na de melding van een snelkraak bij een supermarkt aan de Pr. Bernhardweg in Lochem. De toegangsdeur werd geforceerd en sigaretten weggenomen. De politie trof geen verdachten meer aan, maar kort daarop kwam een melding binnen van een poging tot inbraak bij een supermarkt aan de Graaf Wichmanstraat in Borculo. Bij dit pand bleef het bij een poging, de toegangsdeur werd vernield. Direct daarna volgde een poging bij een supermarkt aan de Borculoseweg in Neede. Ook hier lukte het niet om binnen te komen en bleef het bij braakschade. Bij de inbraak in de supermarkt aan de Simmelinkstraat in Eibergen, die daarna volgde werd de toegangsdeur geforceerd en zijn sigaretten weggenomen. Mogelijk zijn de verdachten ook betrokken geweest bij een inbraak bij een bedrijf aan de Zutphenseweg in Laren, waar een raam werd geforceerd en kantoorruimte doorzocht.Hier wordt niets vermist. Ook bij een pompstation aan de Zutphenseweg in Lochem wordt niets vermist. Men vernielde een raam om binnen te komen. De politie sluit niet uit, dat de verdachten betrokken zijn geweest bij de diefstal van een personenauto, die nadat de sleutels uit een woning aan de Kapperallee waren weggenomen, van de oprit is verdwenen. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en verzoekt getuigen die iets van de incidenten heeft gezien of daarover informatie heeft, hierover contact op te nemen met de politie via 0900-8844

Doetinchem - Zwartrijder aangehouden

De politie heeft zondagmorgen (04/12) op het station aan de Jan Willinkstraat een 18-jarige man uit Didam aangehouden die als zwartrijder in de trein zat. Bovendien wilde hij nergens aan meewerken. De politie controleerde de man rond 11.00 uur. Behalve dat hij geen plaatsbewijs kon tonen had hij ook geen identiteitsbewijs bij zich. De politie maakte proces-verbaal op.

Aalten - Gewonde bij kop-staart-aanrijding

Bij een kop-staart-aanrijding raakte zondagmorgen (04/12) op de kruising Romiendiek/ Beunkdijk raakte een 48-jarige vrouw uit Aalten gewond. Een 54-jarige automobilist uit Aalten zag rond 07.20 uur te laat dat een automobilist voor hem afremde voor een aantal overstekende reeën. Zijn 48-jarige vrouw liep pijn aan haar borst op en een ambulance vervoerde de vrouw naar het ziekenhuis in Winterswijk.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --