Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 5 December 2005

(
Voorhout Geweld op de werkvloer
De politie heeft op maandag 5 december, omstreeks 09.45 uur, een 21-jarige man uit Den Haag aangehouden in een bedrijf aan de Loosterweg. De man had ruzie gemaakt met een 17-jarige man uit Den Haag tijdens het werk. Hij heeft volgens eigen zeggen zich verdedigd nadat de 17-jarige hem met een mesje had bedreigd. Hij had de 17-jarige man een aantal vuistslagen gegeven waarop hij later werd aangehouden door de politie. De 17-jarige is nog niet door de politie gehoord.


Leiden Hoofdagent buiten functie gesteld


Politiekorps Hollands Midden heeft met onmiddellijke ingang een 30-jarige hoofdagent buiten functie gesteld. De politieman is vandaag door de rechtbank schuldig bevonden aan verkrachting. De agent verrichtte tot aan de uitspraak van vandaag uitsluitend bureauwerk. De rechter heeft de volgende strafmaat bepaald: 240 uur dienstverlening en acht maanden voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van twee jaar.


Leiden/ Oegstgeest Politie houdt mannen in gestolen auto aan

De politie hield maandag 5 december rond 04.30 uur op de Warmonderweg in Oegstgeest drie mannen aan die rondreden in een uit Scheveningen gestolen auto. De politie kreeg de auto op de Plesmanlaan in Leiden in het vizier. Omdat de auto zonder verlichting reed gaven de agenten de bestuurder een stopteken die hij echter negeerde. Op de Warmonderweg kon de auto worden klemgereden en werden de drie aangehouden. Het ging hier om een 23-jarige man uit Raalte en twee mannen uit Den Haag van 20 en 21-jaar. De 21-jarige was de bestuurder en had gedronken. Een ademanalyse waar hij aan meewerkte liet een uitslag zien van 505 ug/l. (limiet 220 ug/l). Alle verdachten zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen de mannen voort. De eigenaresse van de auto, een vrouw uit Scheveningen, was stom verbaasd toen zij vanmorgen door de politie werd gebeld dat haar auto was gestolen maar ook al weer bij de politie stond. Zij kreeg haar eigendom vandaag weer terug.


Nieuwkoop Politie zoekt eigenaren van zwaailampen

De politie is op zoek naar de eigenaren van zo'n 38 zwaailampen (37 oranje en 1 blauwe). De politie trof de lampen zaterdagmiddag 3 december aan in een schuur van een woning aan de Koekkoekstraat in Nieuwkoop. De politie denkt dat de lampen van hulpverlenings- en gemeentevoertuigen zijn afgedraaid en meegenomen. De politie denkt dat dit mogelijk al 2 jaar het geval is geweest. De blauwe lamp werd vermoedelijk vorige week nog gestolen van een brandweerauto die ingezet was bij de brand van de voetbalkantine Nieuwkoop.
De zaak kwam aan het rollen nadat een 79-jarige man uit Nieuwkoop op 30 november ontdekte dat een zwaailamp van één van zijn aan de Atoomweg geparkeerde vrachtauto's was gestolen. Hij vermoedde dat een 15-jarige jongen uit Nieuwkoop daarvoor verantwoordelijk was, bezocht zijn ouderlijke woning en vond daar in de schuur zijn zwaailamp terug. Hij kreeg hem echter niet terug. De 15-jarige beweerde dat het zijn lamp was. De man ging daarop naar het politiebureau, vertelde daar zijn verhaal maar ook dat er nog meer zwaailampen lagen. De politie kwam daarop in actie en nam 40 zwaailampen mee naar het bureau. Twee lampen konden aan de man uit Nieuwkoop worden teruggegeven. Van de overige 38 worden de eigenaren nog gezocht. Zij kunnen zich iedere morgen melden bij het politiebureau in Ter Aar om te kijken of hun eigendom er bij zit.
De politie zet het onderzoek tegen de 15-jarige jongen voort.

Alphen aan den Rijn Inbraak in kinderdagverblijf
In Alphen is in het weekend van 3 en 4 december ingebroken in een kinderdagverblijf. Via het breken van een buitenraam heeft men toegang verkregen tot het verblijf. Uit het verblijf zijn onder andere een computer, een camera en een geldbedrag weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingezet en heeft daarbij de hulp van de technische recherche ingeschakeld.

Gouda Fietsendief aangehouden
De Goudse politie heeft op zaterdag 3 december, omstreeks 13.45 uur, een 34-jarige fietsendief aangehouden. De verdachte, een Gouwenaar, is in verzekering gesteld. De man is aangehouden nadat een getuige de politie had geattendeerd op de man. De getuige had de man vaker zien rond scharrelen bij fietsenstallingen. Ook had hij de man een keer een fiets zien pakken uit een fietsenstalling. Achteraf bleek dit niet zijn fiets te zijn, er werd aangifte gedaan van diefstal. Uit de aangifte bleek dat de fiets niet op slot stond, waardoor hij snel weg kon zijn. De politie heeft een aantal keer gepost op de plaats waar veel fietsen verdwenen, op en rond de Agnietenkapel. Vijftien aangiftes waren inmiddels binnengekomen bij de politie van fietsdiefstal. Uit de aangiftes bleek dat veel van deze fietsen niet op slot stonden toen ze werden weggenomen. Op zaterdag 3 december werd de verdachte man, die voldeed aan het signalement die door de getuige was afgegeven, door een postende agent gezien. De man kon op heterdaad betrapt worden omdat hij wederom in het zicht van de agent een fiets wegpakte. De man heeft verklaard de fiets niet te willen hebben stelen, maar deze naar het politiebureau te willen brengen omdat de fiets niet op slot stond. Het onderzoek naar de man wordt voortgezet. Benadeelden die nog geen aangifte hebben gedaan van diefstal worden opgeroepen zich te melden bij de politie. De politie hoopt met deze aanhouding de fietsendiefstallen een halt toe te hebben geroepen.

Krimpen aan de Lek Claxonneren tijdens nachtrust, 75 euro boete
Buurtbewoners in de omgeving van Groenland klaagden over geluidsoverlast tijdens de nachtrust. Vanwege een feest in Krimpen aan den IJssel surveilleerden op zaterdag 3 december in de buurt van Groenland agenten om de naar huisgaande jongeren in de gaten te houden. Ook dit keer werd er door een 19-jarige inwoner van Krimpen aan de Lek omstreeks 02.15 uur geclaxonneerd. Dit kwam hem duur te staan, hij kreeg een boete van 75 euro. De groep jongeren die zich ophielden is vervolgens door de agenten gevorderd om weg te gaan. De politie vraagt jongeren rekening te houden met omwonenden en niet voor geluidsoverlast te zorgen tijdens de nachtelijke uren. Niet alleen ouderen, maar ook kinderen kunnen wakker liggen van het lawaai.

Waddinxveen Aanrijding
De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding op de Zuidplaslaan. Op maandag 5 december, omstreeks 09.15 uur, is een 37-jarige automobiliste uit Waddinxveen tegen een aanhangwagen aangereden. De aanhangwagen met auto stond stil langs de weg. De vrouw zag de aanhangwagen te laat en kon niet meer op tijd tot stilstand komen. Door de kracht van de botsing raakte zij gewond aan arm en gezicht. Zij is door het ambulancepersoneel verzorgd.

--- einde berichten ---

---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --