Politie Drenthe

Maandagmiddag

Hoogeveen 05-12-2005

Aanrijding N-48
ZUIDWOLDE Bij een aanrijding op de N-48 ter hoogte van Zuidwolde, raakten maandagmorgen drie autos beschadigd. Niemand raakte gewond. De aanrijding ontstond doordat een 43 jr. man uit Nieuw Annerveen niet voldoende rechts hield met zijn bestelbus. Hij kwam daarbij in botsing met een tegemoetkomende bedrijfsauto bestuurd door een 22 jr. man uit Dalfsen. De beide autos raakten elkaar met de zijkanten en werden zwaar beschadigd. Door rondvliegende brokstukken werd ook de personenauto van een 42 jr. inwoner van Assen beschadigd.

Man zwaar gewond door botsing tegen boom
ANLOO Bij een eenzijdig ongeval op de Schipborgerweg in Anloo raakte maandagmorgen een 25 jr. inwoner van Zuidlaren zwaar gewond. Door onbekende oorzaak kwam de man met zijn auto naast de rijbaan en botste tegen een boom. De brandweer assisteerde een mobiel medisch team bij het uit de auto halen van het slachtoffer. Zwaar gewond is hij overgebracht naar het UMC Groningen.

Veel schade door vernielingen
HOOGEVEEN De politie is op zoek naar de daders van vernielingen op- en rond een bouwplaats bij het Oude Diepje bij Hoogeveen. Deze bouwplaats bevindt zich bij een spoorbrug over het Oude Diepje, ter hoogte van de wijk Trasselt. Tijdens het afgelopen weekeinde zijn van een bouwkeet negen ramen ingegooid. Met sleutels uit deze keet is een Minikraan gestart. Met deze kraan is gereden en is de hele zijkant van de keet beschadigd. Verder zijn pompen uitgezet waardoor een bouwput vol water is gelopen.
Deze vernielingen zijn maandagochtend ontdekt. Door de volgelopen bouwput kan er maandag niet worden gewerkt en moesten toeleveringsbedrijven worden afgebeld. Al met al is er een schade ontstaan van vele duizenden euros. Namens het bedrijf is aangifte gedaan. De politie onderzoekt deze zaak. Waarschijnlijk moeten de daders gezocht worden onder jongeren die daar hebben rondgehangen. De politie hoopt dat er getuigen zijn die tijdens het weekeinde in de omgeving iets hebben gezien. Men kan contact opnemen met 0900-8844. Ook via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 kan informatie worden doorgegeven. (05-205267)

Boete voor verbranden afval
DALERVEEN Een 46 jr. inwoonster van Dalerveen kreeg maandagmiddag een boete van 225,00 voor het zonder vergunning verbranden van afval. De vrouw verbrandde houtafval achter haar boerderij aan de N.A.M. weg.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 16.30 uur. Tel. 0592 - 452475 of 06 - 51 55 7950.