Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 5 december 2005

Wijkagent controleert verkeer na klachten uit wijk: 148 kekeuringen

BREDA: Zondag heeft de wijkagent van wijk Westerpark samen met collegas van zijn team een verkeerscontrole gehouden op de kruising Westerparklaan/Prachtvlinders/Baanzicht.

Deze kruising is in verband met werkzaamheden afgesloten tot 19 december. De wijkagent kreeg van zijn buurtbewoners uit de Keizersmantel en Kleine Vosveel veel klachten over het massaal negeren van de gesloten verklaring. Bestuurders rijden over de bermen en de groenstroken en deze worden geheel kapot gereden. Ook zetten zij de hekken met borden opzij en rijden dan gewoon de kruising op of rijden tegen het verkeer in. Door het gedrag van de weggebruikers ontstaat ook een onveilige situatie voor de werknemer die daar aan het werk zijn. In de loop van de dag heeft de politie 148 bekeuringen uitgeschreven. Achttien bestuurders werden ter plaatse staande gehouden en voorzien van een bon. De overige bestuurders krijgen binnenkort een proces-verbaal thuisgestuurd. Het boete bedrag voor het rijden door een gesloten verklaring bedraagt 45,00. De politie zal deze controle de komende tijd regelmatig herhalen.

Dronken cafébezoeker slaat uitbaatster

ULVENHOUT: De politie heeft zondagmiddag aan de Dorpstraat een 39-jarige inwoner van Ulvenhout aangehouden. De man kwam rond 17:30 uur dronken een horecagelegenheid binnen. Vanwege zijn beschonken toestand werd een verzoek om een biertje geweigerd. Toen hem wel de rekening van een eerder bezoek werd gepresenteerd werd de Ulvenhouter kwaad en sloeg de uitbaatster op haar gezicht. De wijkagent hield de man aan. Na verhoor is hij in de loop van de avond heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Man (29) bekent doorrijden na ongeval rotonde Etten-Leur

ETTEN-LEUR: De 29-jarige man uit Etten-Leur wiens auto betrokken is geweest bij twee ongevallen vrijdagnacht, heeft toegegeven dat hij zelf achter het stuur heeft gezeten. Direct na zijn aanhouding vrijdagnacht verklaarde hij dat zijn auto gestolen was en deed daarvan aangifte. Uit een aanvullend verhoor maandag bleek echter dat hij het verhaal verzonnen heeft, omdat hij niet wist hoe hij zijn gedrag onder invloed van drank moest verklaren.

De man reed samen met een vriend vrijdagavond tegen een gloednieuw kunstwerk op de rotonde van de Parklaan met de Couperuslaan. Vervolgens ging hij op de vlucht om daarna op de snelweg A58 opnieuw van de weg te raken. De politie trof de auto daar aan en ging op zoek naar de mannen. Een getuige had ze zien vluchten. Kort daarna meldde de 29-jarige man zich op het bureau om aangifte van diefstal te doen. Daarop werd hij aangehouden. De man zal zich moeten verantwoorden voor het tweemaal verlaten van plaats van ongeval, het doen van valse aangifte en het rijden onder invloed.

Auto buitgemaakt bij woninginbraak

PRINSENBEEK: Bij een woninginbraak aan de Schoolstraat is afgelopen weekend een personenauto buitgemaakt. De blauwe auto stond op de oprit van de woning geparkeerd. De dader is binnen gekomen na het forceren van een raam. Met de sleutels werd vervolgens de Fiat Seicento, met het kenteken XR-JF-13, meegenomen.

Bredase beroofd van mobiele telefoon en geld

BREDA: Aan de Doornboslaan is zondagavond een 21-jarige inwoonster van Breda beroofd van haar geld en mobiele telefoon. Rond 20:30 uur fietste zij over de Doornboslaan, komende uit de richting van het centrum en gaande in de richting van het viaduct van het spoor. Een man op een herenfiets versperde haar vervolgens de weg en eiste geld en een gsm van het slachtoffer. In een van zijn handen hield hij een glinsterend voorwerp vast om zijn eis kracht bij te zetten. Uit angst gaf de Bredase haar mobiele telefoon en geld af. Daarna zocht zij hulp bij een pompstation in de omgeving.

Rijden onder invloed

PRINSENBEEK: Bij een routinecontrole aan de Meester Bierensweg is in de nacht van zondag op maandag een 41-jarige inwoner van Prinsenbeek aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten van zijn auto. Op het bureau blies hij een waarde van 315 ug/l. Met een rijverbod van 2 uur is hij na verhoor heengezonden.

Man aangehouden op eigen verjaardagsfeest

BREDA: Een 34-jarige inwoner van Breda is in de nacht van zondag op maandag aangehouden voor het beledigen van agenten. De man vierde afgelopen nacht thuis aan de Vilvoordestraat zijn verjaardag, maar deed dat zodanig dat er voor omwonenden overlast werd veroorzaakt. Toen agenten hem voor de tweede keer in de zelfde nacht waarschuwden schopte hij een hoop ophef op straat en schold de twee agenten uit voor mietjes en sukkels. Op verzoek ging hij toch weer verder met zijn feestje maar kon niet nalaten om voortdurend het alarmnummer 112 te bellen en de politie uit te schelden. Dat was reden om hem van zijn feest weg te halen en aan te houden. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Snelheidscontrole

LANGEWEG: Aan de Zuiddijk heeft de politie maandagmidddag 80 automobilisten gecontroleerd op naleving van de maximum snelheid van 60 km/u. Van hen reden er 30 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km/u.

BREDA: Aan de Westerhagelaan heeft de politie maandagmorgen 670 automobilisten gecontroleerd op naleving van de maximum snelheid van 50 km/u. Van hen reden er 66 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u.

Auteur: Henk Snepvangers