Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Persberichten - Evaluatie: ICTU functioneert goed maar kan effectiever werken

Evaluatie: ICTU functioneert goed maar kan effectiever werken

5 december 2005

Op 5 december 2005 overhandigt de voorzitter van de visitatiecommissie ICT Uitvoeringsorganisatie (ICTU), Commissaris van de Koningin in Overijssel mr. G.J. Jansen, haar eindrapport aan minister Pechtold (Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties (BVK)). Belangrijkste conclusie is dat ICTU goed werk verricht en dit ook kwalitatief goed doet: ICTU heeft zich ontwikkeld tot een effectieve en efficiënte ICT-organisatie die een voor de overheid belangrijke taak - realisatie van de elektronische overheid - uitvoert.

ICTU zou (nog) doeltreffender zijn als er meer samenhang is in de opdrachten. Dit gebrek aan samenhang is een gevolg van de manier waarop opdrachten worden verstrekt. Dat gebeurt vooral in de vorm van afzonderlijke programma's, aldus de commissie.

In april dit jaar bestond ICTU vier jaar. Bij de oprichting in 2001 is afgesproken om na vier jaar een evaluatie te houden om te bepalen of ICTU aan de doelstellingen beantwoordt en daadwerkelijk in een behoefte voorziet. Daarom heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties opdracht gegeven om deze evaluatie uit te voeren. De commissie bestaat, naast voorzitter Jansen, uit mevrouw mr. S.J.M. Roelofs (directeur ICT-office) en de heer prof. dr. T.A.J. Toonen (hoogleraar bestuurskunde Universiteit Leiden).

Op dit moment zijn wij bezig met een onderzoek naar het gebruik van onze website.Wij verzoeken u vriendelijk aan dit onderzoek deel te nemen.