ICTU positief beoordeeld door visitatiecommissie

Ictu

Vandaag heeft de voorzitter van de visitatiecommissie ICT Uitvoeringsorganisatie (ICTU), Commissaris van de Koningin in Overijssel mr. G.J. Jansen, haar eindrapport overhandigd aan minister Pechtold (Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties (BVK)). Belangrijkste conclusie van de visitatiecommissie is dat ICTU goed werk verricht en dit ook kwalitatief goed doet.

In april dit jaar bestond ICTU vier jaar. Bij de oprichting in 2001 is afgesproken om na vier jaar een evaluatie te houden om te bepalen of ICTU aan de doelstellingen beantwoordt en daadwerkelijk in een behoefte voorziet. ICTU heeft een zelfevaluatierapport gemaakt dat als input heeft gediend voor de visitatie. De visitatiecommissie bestaat, naast voorzitter Jansen, uit mevrouw mr. S.J.M. Roelofs (directeur ICT-Office) en de heer prof. dr. T.A.J. Toonen (hoogleraar Bestuurskunde, Universiteit Leiden).

De visitatiecommissie concludeert dat ICTU zich heeft ontwikkeld tot een effectieve en efficiënte ICT-organisatie die een voor de overheid belangrijke taak - realisatie van de elektronische overheid - uitvoert.
Het rapport van de visitatiecommissie bevat daarnaast aanbevelingen over de beleidsmatige context van de elektronische overheid en de bestuurlijk-politieke aansturing van ICTU. Het bestuur van ICTU neemt met genoegen kennis van het positieve oordeel van de visitatiecommissie. Minister Pechtold heeft het ICTU-bestuur gevraagd om te reageren op het rapport van de visitatiecommissie en zal deze met andere reacties verwerken tot voorstellen aan de Kamer.


---
Noot voor redactie,