2e persbericht van maandag 5 december 2005

Eindhoven 05-12-2005 - Berichten uit de regio

Helmond: Tien aanhoudingen in hennepkwekerij

De politie heeft maandagmiddag rond 13.45 uur tien mensen aangehouden in een loods aan de Burgemeester van Houtlaan. In de loods vonden agenten een hennepkwekerij; de omvang daarvan is nog niet bekend. Ook was er een hennepknipperij in de loods ingericht. De tien aangehouden verdachten zijn allen inwoners van Helmond. Het gaat om zes vrouwen (34, 51, 57, 32, 40 en 34 jaar) en vier mannen (42, 25, 39 en 58 jaar). Een aantal van hen was bezig met het knippen van henneptoppen. Ze zijn allemaal aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek naar hun betrokkenheid bij de kwekerij.

Helmond: Tweetal aangehouden op gestolen snorfiets

Op de Kasteel Traverse zijn maandagochtend een 34-jarige man en een 21-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. Agenten zagen hen rijden op een snorfiets zonder verlichting aan. Het voertuig was ook niet voorzien van oranje platen. Bij controle bleek de snorfiets gestolen te zijn. De twee zijn meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Helmond: Inbraak in school

Het afgelopen weekeinde is ingebroken in een school aan het Theo Driessenhof. Daarbij zijn twee computers met beeldscherm gestolen. Een raam van het pand is opengebroken.

Breugel: Computers weg bij inbraak

Bij een inbraak in een kantoor aan de Sint Genovevastraat zijn enkele computers met flatscreen weggehaald. Dat gebeurde het afgelopen weekeinde. Het slot van de buitendeur is opengebroken.

Lage Mierde: Autos weg bij inbraak

Maandag tussen 1.30 en 7.15 uur is ingebroken bij een woning aan het Vloeieind. Een schuifraam werd opengeduwd. De buit bestond uit drie schilderijen en de sleutels van twee autos. De autos, een zilvergrijze BMW (21-GL-HJ) en een blauwe Jaguar (26-LS-ZD) werden van de oprit weggenomen.