Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op zoom (05/12)

BERGEN OP ZOOM, 5 december 2005

Vrouw bestolen van handtas
BERGEN OP ZOOM: Tijdens een bezoek aan een horecagelegenheid aan het Sint Catharinaplein werd zaterdagnacht de handtas gestolen van een 43-jarige vrouw uit Bergen op Zoom. De vrouw heeft de tas op enig moment uit het oog verloren. Zij deed aangifte van diefstal van de tas, waarin zich onder meer een identiteitsbewijs, bankpas, mobiele telefoon, sleutel en een geldbedrag bevonden.

Bromfietser begaat reeks overtredingen
BERGEN OP ZOOM: Een 17-jarige jongeman uit Bergen op Zoom maakte zich maandagmorgen schuldig aan een hele serie overtredingen. Hij werd aangehouden door de politie, omdat hij zonder helm op zijn bromfiets reed. Direct nadat hij gevolg had gegeven aan het door de politie gegeven stopteken bekende hij dat hij bovendien niet in het bezit was van een bromfietscertificaat en geen identiteitsbewijs bij zich had. Toen de jongeren vervolgens eieren voor zijn geld koos en tegenover de politie opbiechtte dat het verzekeringsplaatje van diefstal afkomstig was en het voertuig te hard reed, een te gladde achterband en een kapotte achterrem had en de uitlaat en plastic kappen loszaten, heeft de politie de bromfiets in beslag genomen. Bovendien zal proces verbaal worden opgemaakt.

Woninginbraak
PUTTE: Zondag wisten inbrekers in de loop van de dag aan de Prinses Christinalaan een woning binnen te dringen via een raam, dat niet was afgesloten. Uit de woning werd een hoeveelheid sieraden meegenomen. De politie heeft aangifte opgenomen.

Diefstal van bedrijventerrein
DINTELOORD:Het afgelopen weekend heeft er een diefstal van een stroomverdeelkast en een tweetal kabelhaspels plaatsgevonden op een bouwterrein aan de Prinses Irenestraat. De schadepost bedraagt ruim Euro 1000.

Politie houdt verlichtingscontrole
HOOGERHEIDE: De politie heeft maandagochtend tussen 07.15 uur en 08.10 uur een verlichtingscontrole gehouden op de Raadhuisstraat. Een tiental processen-verbaal zijn uitgeschreven voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Poging brandstichting bij caravan
PUTTE: In de nacht van zondag op maandag heeft een nog onbekende man geprobeerd een caravan in de brand te steken op de 1^e Verdelingsweg. Bewoners van het huis naast de caravan hoorden rond 00.40 uur dat er iemand op het erf was. Toen de bewoner ging kijken zette de man het op een lopen en kon niet meer achterhaald worden. Op datzelfde moment zag de bewoner dat er iets brandde onder de naast zijn woning staande caravan. Hij heeft direct de brand geblust waardoor erger kon worden voorkomen.

Poging gewapende overval benzinestation
HOEVEN: Een benzinestation aan de St. Bernardusstraat is zondagavond rond 20.15 uur wederom het object geweest van een overval. Dit keer bleef het bij een poging doordat de medewerkers van het benzinestation de toegangsdeur uit voorzorg hadden afgesloten. De reden daarvoor was dat het tankstation in november was overvallen en dat de medewerkers voorzorgmaatregelen hadden genomen. De man die zondagavond een poging deed om het station te overvallen schrok waarschijnlijk van het feit dat hij niet zomaar naar binnen kon en stond vervolgens met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp voor een gesloten deur. Aangezien de medewerkers hem niet binnen lieten is de man onverrichter zake weer weggegaan.

Inbraak in bedrijf
HOEVEN: Een klusbedrijf aan de Korte Bunder is het afgelopen weekend bezocht door inbrekers. De daders vernielde een ruit van de voordeur waarna zij binnen konden komen. Een aantal electrische gereedschappen is weggenomen.

Eenzijdig ongeval na drankgebruik
ST WILLEBRORD: Een 35-jarige inwoner van Roosendaal is zondagmiddag aangehouden nadat hij met teveel drank op achter het stuur een eenzijdig ongeval had veroorzaakt. De man reed in zijn auto over de Rijksweg A58 vanuit Breda in de richting van Roosendaal. Plotseling moest de man ter hoogte van Rucphen uitwijken voor een ontstane file. Hierdoor raakte hij de macht over het stuur kwijt, reed hij over de berm heen waarna hij in een greppel tot stilstand kwam. De ter plaatse gekomen politieagenten roken alcohollucht en lieten de man blazen. Hieruit bleek dat er 800 ug/l werd gemeten waar 220 ug/l is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem zal proces-verbaal opgemaakt.

Man slachtoffer van afpersing
ROOSENDAAL: Een inwoner van Bergen op Zoom is in de nacht van zondag op maandag al zijn geld kwijtgeraakt aan een inwoner van Roosendaal. De man had de Roosendaler ontmoet op een parkeerplaats in de omgeving van Roosendaal en was met hem meegegaan naar zijn woning in Roosendaal. Daar aangekomen bedacht het slachtoffer zich waarna hij weer naar huis wilde gaan. De Roosendaler was hier echter niet van gediend en eiste geld waarna hij de autosleutel van het slachtoffer pakte en hem belemmerde weg te gaan door deuren te sluiten en te voorzien van rolluiken. Het slachtoffer voelde zich hierdoor ernstig bedreigd en heeft daarop zijn geld afgegeven, waarna hij weer naar huis mocht gaan. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie van bedreiging en afpersing. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de Roosendaler.

Inbraak in bedrijf
ROOSENDAAL: Het afgelopen weekend is er ingebroken in een bedrijf aan de Borchwerf. Een ruit aan de voorzijde van het pand is vernield waarna twee computerkasten en twee beeldschermen zijn meegenomen.

Man beroofd door bijtende dader
ROOSENDAAL: Een 52-jarige Roosendaler werd zondagavond aan de Molenstraat beroofd van enkele bankbiljetten. Op het moment dat de man wilde controleren hoeveel geld hij nog in zijn bezit had, werd hij door een onbekende man bij zijn hand gepakt en in de pols gebeten. Hierop trok de dader het geld uit de hand van het slachtoffer en maakte hij zich uit de voeten. De politie heeft ter plaatse ook de verklaring van een getuige opgenomen en een onderzoek ingesteld. Verder heeft de politie het slachtoffer overgebracht naar de huisartsenpost om de man te laten behandelen aan zijn verwondingen.

Inbraak in bedrijf
ROOSENDAAL: Vanuit een bedrijfsgebouw aan de Nucleonweg werd zondagavond een computer met TFT-beeldscherm ontvreemd. De daders klommen kort na 20.00 uur het gebouw binnen via een raam, dat was vernield.

Auteur: Nicolette Bovenhorst