Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

05 december 2005

Elspeet / Ermelo - Drankrijders

Een 47-jarige automobilist uit Elspeet bleek bij een politiecontrole op zondagavond (04-12) op de Uddelerweg te Elspeet onder invloed van alcohol. De man blies 2,02 promille. Zijn rijbewijs werd ingenomen en er werd proces-verbaal opgemaakt. Dezelfde avond (04-12) bleek een 20-jarige inwoonster van Ermelo eveneens met alcohol achter het stuur te zitten op de Haspel. Ze blies 0,82 promille. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ermelo - Inbreker recreatiewoning aangehouden

De politie heeft op zondagavond (04-12)een 22-jarige Harderwijker aangehouden voor het inbreken in een recreatiewoning aan de Fazantlaan. De man had zich op vrijdag (02-12) de toegang tot de woning verschaft door het forceren van een raam en er de nacht doorgebracht. In zijn bezit werd inbrekersgereedschap aangetroffen. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Ermelo - Spoor van vernielingen achtergelaten

De politie stelt een onderzoek in naar een ernstige vorm van vandalisme, gepleegd in de nacht van zaterdag op zondag (03/04-12). De daders trokken een spoor van vernielingen vanaf de Harderwijkerweg, door de Vogelbuurt en tenslotte de Veldwijkerweg. Zeker 40 auto's werden vernield, oa door het aftrappen van de autospiegel. Een invalidevoertuig in de vogelbuurt werd op straat geduwd, omgegooid en de ruiten eruit geslagen. Een bushokje, geparkeerde fietsen en een geparkeerde personenauto werden bij de rotonde nabij de muziekschool vernield. Ook een winkelruit aan De Enk moest het ontgelden. Rond 04.00 uur werden een aantal vernielingen bij de politie gemeld. Door een getuigen werden drie jongens gezien waarvan er één witte jas droeg en twee een donkere jas. Het totale schadebedrag is nog niet bekend maar zeker is wel dat het om een aanzienlijk bedrag gaat. De politie verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 8844.

Wapenveld - Inbraak supermarkt Bij een inbraak in een supermarkt aan de Stationsweg werden oa drie computers buitgemaakt. Het feit vond plaats op maandag (05-12) rond 03.30 uur. Een ruit naast de schuifdeuren werd met een steen vernield. De waarde van het ontvreemde bedraagt ongeveer E 4000,-. De politie stelt een onderzoek in.

Harderwijk - Vrouw aangereden na woordenwisseling De politie stelt een onderzoek in naar een poging tot doodslag cq zware mishandeling van een 52-jarige vrouw uit Harderwijk. Nav een verkeersconflict op zaterdag (03-12) rond 17.45 uur op de Lage Wei werd de vrouw door een automobiliste aangereden toen ze uit de auto was gestapt en de weg wilde oversteken. De onbekende bestuurster reed eerst langs de vrouw waarbij ze haar aanreed met de linker autospiegel. Vervolgens zette ze de auto in de achteruit en reed de vrouw omver en ging er daarna vandoor. Het slachtoffer moest zich onder behandeling van de huisarts stellen. De onbekende automobiliste reed in een kleine donkergroene auto. De bestuurster was een blanke vrouw, ongeveer 30 jaar, blond haar met lichte plukjes. De inzittende was een man met getinte huidskleur, 25-30 jaar, lengte 1.70-1.80 m. Meerdere omstanders hebben e.e.a. zien gebeuren. De politie verzoekt deze mensen contact op te nemen met de politie in Harderwijk via 0900-8844.

't Harde - snelheidscontrole De politie heeft zondagavond snelheidscontrole gehgouden op de Eperweg in 't Harde Er werden 12 autobestuurder bekeurd die harder reden dan de toegestane 60 km. per uur. De hoogste snelheid bedroeg 98 km. per uur.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --