Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Twee keer bestolen met geweld

Weesp 05-12-2005 - Een aantal tieners zijn vrijdagavond 2 december aangehouden voor diefstal met geweld in een winkel aan de Achtergracht in Weesp. Omstreeks 18.25 uur zagen twee supermarktmedewerkers dat een jongen een aantal goederen in zijn zak stopte en niet afrekende bij de kassa.

Een medewerker sprak de jongen na het passeren van de kassa hierop aan, waarop hij door de jongen geslagen en geschopt werd. De jongen werd daarbij geholpen door zijn twee vrienden die met hem de winkel in waren gegaan. De jongens verlieten vervolgens de winkel, maar keerden kort daarna terug en vielen opnieuw de medewerker aan. Een andere medewerker wilde zijn collega helpen, maar kreeg hierdoor ook een aantal klappen.

Legitimatie
Inmiddels was de politie gealarmeerd en kon één van de jongens, een 17-jarige Amsterdammer, direct worden aangehouden nadat hij zijn legitimatiebewijs was verloren tijdens het tumult.

Later op de avond werd een tweede jongen aangehouden, een 17-jarige Weesper. De medewerkers van de supermarkt hielden kneuzingen over aan het geweld. Een van hen heeft een hersenschudding. De twee jongens zijn op maandag 5 december voorgeleid bij de rechter-commissaris. Naar de derde jongen is de politie nog op zoek.

Tweede diefstal met geweld
Rond 19.00 uur was er opnieuw een winkeldiefstal bij de supermarkt waarbij geweld kwam kijken.
Een beveiligingsmedewerker, ingeschakeld na het eerste incident, betrapte een 23-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats op het stelen van een fles drank.

De medewerker sprak de verdachte hierop aan waarop deze hem probeerde te slaan. De beveiligingsmedewerker kon de klappen ontwijken en hield de man aan. De verdachte verzette zich hevig tegen de aanhouding en schopte en sloeg de beveiligingsmedewerker meerdere malen.

De man zal op dinsdag 6 december worden voorgeleid bij de rechter commissaris