Gemeente Breda

Afvalkalender 2006 in Breda bezorgd

Vanaf maandag 5 december bezorgt Afvalservice bij 80.000 huishoudens in Breda de Afvalkalender en Afvalwijzer 2006.

De kalender is in 22 verschillende versies gedrukt, zodat iedere inwoner van Breda een persoonlijke afvalkalender heeft. Het thema van de Afvalkalender en Afvalwijzer 2006' is Kwaliteit staat voorop'. Een verwijzing naar het feit dat Afvalservice er ook in 2006 alles aan doet om de hoogst mogelijke kwaliteit van haar producten en diensten voor de inwoners van Breda te realiseren. De afdeling blijft investeren in de kwaliteit van de medewerkers, de voertuigen, de inzamelmiddelen, de milieustations en de kwaliteit van de service in het algemeen.

Inwoners van Breda vinden in de afvalkalender de inzameldata in hun eigen straat van groente-, fruit en tuinafval (gft), restafval, papier/karton en kleding. In de afvalwijzer staat alle informatie over het aanbieden van verschillende soorten afval, zoals gft, papier/karton, glas, bruikbaar huisraad, klein chemisch afval (kca), restafval, grof huishoudelijk afval, snoeihout, ijzer, asbest, textiel en wit- en bruingoed. Tevens vinden de Bredanaars informatie over de big bags' die bij Afvalservice te koop zijn voor het afvoeren van bouw- en sloopafval of van zand.

In de afvalwijzer is verder informatie terug te vinden over de twee milieustations van Afvalservice aan de Slingerweg 9 en het Spinveld 9. Bredanaars vinden er niet alleen de openingstijden, maar ook een overzicht van alle soorten afval die zij gratis op de milieustations kunnen aanbieden.

Breda, 5 december 2005