Ingezonden persbericht

Gemeente Haarlemmermeer

Afdeling Communicatie
Postbus 250
2130 AG Hoofddorp
Telefoon 023567 65 43
Telefax 023563 95 50
---

5 december 2005

geen uitstel sluiting cellencomplex

Het college van de Gemeente Haarlemmermeer spreekt met klem tegen dat er, in het geschil over de sluiting van het cellencomplex op Schiphol met het ministerie van justitie, sprake is van uitstel van sluiting van het complex met een maand.
Burgemeester Fons Hertog: "Er is geen sprake van uitstel. Ik wil dat justitie zo snel mogelijk begint met de sloop van het complex. Het aanbod van de Commissaris van de Koningin om te bemiddelen ga ik uiteraard niet uit de weg. Ook ben ik bereid nog een keer met Minister Donner te praten, maar wel vanuit een situatie die ook onze gemeenteraad voor staat. En dat is zo snel mogelijk sluiting van het complex."

Het cellencomplex op Schiphol is in 2002 neergezet op basis van een tijdelijke vergunning. Deze vergunning loopt in april 2006 af. Het college van B&W heeft in een brief van 1 december jl. aan de gemeenteraad aangegeven dat zij een aanvraag van een artikel 19 vrijstelling voor een permanente vestiging van het complex zal weigeren. Daarnaast heeft het college het ministerie op de hoogte gesteld van het feit dat de tijdelijke bouwvergunning afloopt op 23 april 2006 en dat het terrein na die datum in de oorspronkelijke staat moet worden opgeleverd. Ook wordt de eigenaar van het complex in de gelegenheid gesteld een sloopvergunning aan te vragen.

De bemiddelingspoging van de Commissaris van de Koning dhr. Borghouts zal maandag 5 december om 16.15 uur voortgezet worden.

---

Noot voor de redactie,