Ordina Beheer NV

Ordina neemt business processen rondom hypotheekadministratie over van Merrill Lynch Investment Managers

Nieuwegein, 5 december 2005

Vandaag hebben Merrill Lynch Investment Managers (MLIM), de investment management divisie van Merrill Lynch & CO Inc., en Ordina definitieve overeenstemming bereikt over de uitbesteding van de business processen voor hypotheekadministratie en bijbehorende ICT services naar Ordina. Tot vandaag was de uitvoering van deze business processen de verantwoordelijkheid van MLIM als onderdeel van haar strategische samenwerkingsovereenkomst met het Philips Pensioenfonds in Eindhoven.

Voor MLIM betekent deze overeenkomst met Ordina een solide continuering van de lokale ondersteuning van de hypotheekadministratie en de bijbehorende ICT. Met deze transactie betreedt Ordina de BPO markt voor hypotheekadministraties en herbevestigt Ordina haar leidende positie als BPO dienstverlener voor bancaire back office business processen in Nederland.

De BPO overeenkomst is voor vier jaren en heeft een contractwaarde van circa EUR 3 miljoen.

Over Ordina
Ordina werkt met circa 4000 mensen binnen de Nederlandse en Belgische markt aan de verbetering van bedrijfsprocessen. Wij doen dit door te adviseren, ondersteunende applicaties te ontwikkelen of door complete processen, inclusief ICT, over te nemen. Ordina N.V. is opgericht in 1973 en het aandeel is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Over Merrill Lynch Investment Managers
Merrill Lynch is een wereldwijde vooraanstaande onderneming in financieel beheer en advies met kantoren in 36 landen met klanten met een totaal vermogen van ongeveer 1.600 miljard dollar. Als investeringsbank fungeert de onderneming als wereldwijd syndicaatsleider voor effecten en strategisch adviseur voor ondernemingen, overheden, institutionele en privé-beleggers wereldwijd. Met Merrill Lynch Investment Managers is de onderneming één van de grootste vermogensbeheerders ter wereld. Het beheerd vermogen van de gehele onderneming bedroeg per 30 september 2005 524 miljard dollar. Voor meer informatie over Merrill Lynch kunt u de website bezoeken: www.ml.com.