Ingezonden persbericht


Persbericht

GLOBAL VOICE SLUIT OVEREENKOMSTEN IN NEDERLAND, DUITSLAND EN IERLAND

Totale contractwaarde meer dan EUR 2,3 miljoen

5 december 2005 - Global Voice Group Limited (GV), eigenaar en beheerder van glasvezelnetwerken in Europa en beursgenoteerd in Singapore, heeft recentelijk meerdere contracten afgesloten in de Nederlandse, Duitse en Ierse markt. De overeenkomsten, met een totale waarde van meer dan EUR 2,3 miljoen en een gemiddelde contractduur van 2,5 jaar, zorgen voor een aanzienlijke omzetgroei in de business units Datadiensten en Infrastructuur.

GV heeft de volgende overeenkomsten gesloten:

Nederland

- Een overeenkomst met een wereldwijde speler in telecommunicatie voor de levering van glasvezelcapaciteit tussen Rotterdam en Utrecht en van redundant uitgevoerde glasvezelringen in Utrecht. Door het gebruik van glasvezel van GV vergroot deze zakelijke service provider zijn netwerkcapaciteit in Nederland. Door de redundante uitvoering van het netwerk, zijn klanten verzekerd van continue beschikbaarheid van het netwerk.

Duitsland

- Een meerjarige overeenkomst met Visionapp GmbH, dochteronderneming van Dresdner Bank AG. Visionapp zet Duitse datacentra en netwerkmogelijkheden van GV in voor de delen van ASP- en hostingdiensten die hoge beschikbaarheid vereisen.
- Een contract met de beleggingstak van een grote Duitse financiële instelling voor levering van een gecombineerde IP, Co-locatie en Dark fibre oplossing.
- Een contract om WuSuys, aanbieder van outsourcing diensten voor de financiële markt in Frankfurt, te voorzien van een veilig en zelfherstellend communicatie- en dienstenplatform voor hun datamanagement.

- Een contract met REWE Large-Scale Consumer Service (GVS), ondernemer in voedingsmiddelendetailhandel en onderdeel van de REWE Trading Group, voor hosting en managed services voor REWE's online platform. GV zorgt voor een beheerde oplossing, die onafgebroken beschikbaar is.

Ierland

- Een tweejarig contract geeft het Ierse Smart Telecom PLC met inzet van snel Ethernet (100 Mbps) de toegang tot IP Transit (IPT) via het metropolitan area fibre network van GV in Dublin. Dit zorgt voor het extra herstellend vermogen dat Smart Telecom nodig heeft om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van bewoners en zakelijke klanten naar diensten met een hoge bandbreedte.

"Deze overeenkomsten weerspiegelen de groeiende vraag naar diensten en infrastructuur met een hoge bandbreedte. We verwachten dat deze trend zich doorzet in Europa," zegt Noel Meaney, CEO van Global Voice Group. "In de landen waar we actief zijn, is onze strategie erop gericht om onze telecommunicatiediensten aan de bovenkant van de markt en technologieën voor 'business continuity' verder te ontwikkelen. Daarbij leggen we nadruk op een volledig gebruik van ons netwerk en het voldoen aan de continu groeiende vraag."

Over Global Voice Group
Global Voice Group (GV) is eigenaar van glasvezelnetwerken in veertien Europese steden. GV richt zich op hoogwaardige telecomdiensten en 'business continuity' in sectoren die zich aan specifieke regelgeving moeten houden. Het hoofdkantoor van GV bevindt zich in Frankfurt en GV is genoteerd aan de beurs van Singapore.

GV is opgebouwd rond twee verticale business units: GV Infrastructuur, dat het GV netwerk beschikbaar maakt aan carriers door middel van joint ventures, allianties en verkoop, en GV Datadiensten, dat aan klanten in gereguleerde sectoren netwerkdiensten en 'business continuity' diensten aanbiedt. Zo biedt GVend-to-end opslagoplossingen die aan specifieke regelgeving voldoen, waaronder online dataopslag, back-up en herstel, archivering en contentmanagementdiensten.

GV website: www.globalvoice.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Eva Rijser
PR21
Tel: 023.555.3263
E-mail: eva.rijser@pr21.nl