Talpa Nederland


---


Naarden, 5 december 2005

Muriel Arts wordt Directeur
New Business bij Talpa Media

Muriel Arts, de Directeur Marketing van bierbrouwer Grolsch, stapt over naar Talpa. Bij Talpa Media wordt zij benoemd tot Directeur New Business. In die functie zal Arts, samen met een klein team van specialisten, het aanspreekpunt vormen voor adverteerders, business partners en hun bureaus die crossmediaal willen communiceren via de diverse platforms waarop Talpa Media actief is. Het New Business Team wil dit doen met behulp van nieuwe businessmodellen en nieuwe samenwerkingsvormen. Arts is per 1 maart a.s. benoemd en rapporteert in haar nieuwe functie aan Ronald Goes, CEO van Talpa Media en algemeen directeur van Talpa TV.

Muriel Arts (41) heeft behalve een afgeronde tandartsstudie een groot aantal opleidingen op het gebied van marketing en management achter de rug. Op een korte onderbreking bij Frico Nederland na, werkte zij van 1991 tot 2003 in verschillende marketing- en sales functies bij Unilever in Nederland, België en Zwitserland. Zij was onder meer marketingdirecteur van Lever Fabergé en Mediadirecteur Zwitserland voor Unilever. In oktober 2003 stapte Arts over naar Grolsch om daar de nieuwe functie van Directeur Marketing Koninklijke Grolsch NV te gaan vervullen. Onder haar leiding koos Grolsch voor een vernieuwde marketingstrategie. In lijn daarmee kwam het biermerk begin 2005 onder meer met een nieuwe en succesvolle campagne.

Talpa Media Holding is de houdstermaatschappij waarbinnen John de Mol al zijn media-activiteiten heeft ondergebracht. De belangrijkste onderdelen van het bedrijf zijn, tot nu toe, de radiodivisie met zenders in Nederland, België en Denemarken en het Nederlandse televisiestation Talpa. Daarnaast zijn binnen Talpa Media afzonderlijke divisies opgezet voor muziek, voor de ontwikkeling van content - onder meer voor televisie - en voor cross media-activiteiten. Talpa Media vormt de ene branche van Talpa, de andere is vermogensbeheerder Talpa Capital.
______________


Talpa Nederland