Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BakBone neemt Constant Data over

Toegang datareplicatiemarkt belangrijke stap voor heterogene Integrated Data Protection-strategie

Amsterdam, 5 december 2005 BakBone Software, leverancier van databeschermingsoplossingen, heeft de overname van het niet-beursgenoteerde Contant Data, Inc. afgerond. Deze overname biedt BakBone een opening naar de markt voor datareplicatie- en hoge-beschikbaarheidssoftware. Het is ook een belangrijke stap in de realisatie van de recent aangekondigde Integrated Data Protection-strategie (IDP) voor optimalisatie van de functionaliteit voor databescherming.

Met IDP biedt BakBone een suite van geïntegreerde databeschermingsoplossingen voor effectief beheer van databescherming en het realiseren van hogere niveaus van databeschikbaarheid. De

multiplatform-replicatietechnologie van Constant Data is een aanvulling op de heterogene platformondersteuning van de NetVault backup en disaster recovery-technologieën. Verder biedt deze technologie gebruikers een holistische aanpak voor het beheer van databescherming.

NetVault®:Replicator biedt automatisch onderhoud van bestanden en garandeert datasynchronisatie van en naar elke locatie. Dit leidt tot voortdurende databeschikbaarheid. Het product is zeer geschikt voor off-site data-mirroring voor direct herstel, gegarandeerde distributie van digitale content, wide area-clustering en dataconsolidatie vanaf remote locaties met onbeperkte schaalbaarheid. Constant Replicator is naadloos te installeren binnen bestaande heterogene storage-omgevingen en biedt voortdurende databescherming voor bestaande servers. Hierdoor zijn eerdere investeringen altijd beschermd.

Door ondersteuning voor verschillende besturingssystemen, zoals Windows, Linux, Solaris, AIX en Mac OS, bieden de real-time datareplicatieoplossingen van BakBone Software gebruikers daadwerkelijk bidirectionele replicatie, one-to-many replicatie voor datadistributie binnen bedrijven, en many-to-one replicatie voor centrale databescherming voor gedistribueerde omgevingen. Met deze software doorbreken gebruikers de beperkingen van andere replicatieoplossingen die een volledig identieke omgeving voor de bron- en de bestemmingslocaties vereisen.

BakBone neemt Constant Data over voor $ 5,0 miljoen in contanten. In de overeenkomst is uitgegaan van een geschatte waarde van bedrijfsmiddelen en verplichtingen ter waarde van zo n $ 5,5 miljoen. De transactie is op 15 november 2005 afgerond. De overgenomen Constant Data-organisatie blijft opereren vanuit Hopkins, Minnesota (VS).

Constant Data, Inc.

Constant Data is een vooraanstaand leverancier van storage-software, die zich richt op schaalbare databeschikbaarheidssoftware voor ondernemingen met verschillende vestigingen. De oplossing Constant Replicator biedt automatisch bestandsonderhoud en datasynchronisatie van en naar elke locatie, en garandeert daarmee voortdurende databeschikbaarheid.

BakBone Software

BakBone is een vooraanstaand leverancier van databeschermingsoplossingen en ontwikkelt en distribueert software voor backup, restore en disaster recovery voor omgevingen met netwerk-storage en open systemen. Het bedrijf levert schaalbare oplossingen die inspelen op de complexe eisen van grote ondernemingen en mkb-organisaties. BakBone is in 2000 opgericht en distribueert zijn producten via een select gezelschap van wereldwijde OEM-partners, resellers en solution providers.