Ingezonden persbericht


Microsoft komt met vijf oplossingen voor bedrijven in groeiende, dynamische sectoren

Industry Builder-initiatief gericht op het bieden van voordelen aan klanten met branchespecifieke behoeften

Schiphol-Rijk, 5 december 2005 - Vijf nieuwe branchespecifieke oplossingen van Microsoft, ontwikkeld in nauwe samenwerking met onafhankelijke softwareleveranciers in het kader van het Industry Builder Initiative, zijn vanaf 1 december 2005 beschikbaar. Deze oplossingen zijn ontwikkeld voor bedrijven in de sectoren retail, distributie, procesindustrie, professionele dienstverlening en productie van industriële apparatuur. De oplossingen die nu beschikbaar komen zijn ontwikkeld voor Microsoft Business Solutions - Axapta, nu onderdeel van Microsoft Dynamics. De komende maanden zullen meer oplossingen op de markt komen.

Deze branchespecifieke oplossingen maken deel uit van de eerste golf van Microsofts Industry Builder-initiatief, dat klanten oplossingen zal bieden in combinatie met een Microsoft supportaanbod en een kwaliteitscontrole van de code. Het initiatief werd dit jaar aangekondigd op Convergence, een jaarlijks evenement voor organisaties die gebruikmaken van producten en services van Microsoft. Sinds de aankondiging in de markt is de steun voor het initiatief groot en neemt een aantal onafhankelijke softwareleveranciers reeds deel. Concreet betekent het initiatief dat de klant een supportcontract krijgt met Microsoft, wat een garantie is voor de continuïteit en dat de oplossing van de partner wordt geleverd via het distributiekanaal van Microsoft. Deelnemers aan het initiatief hebben zich ook vastgelegd om de oplossing in meerdere landen op de markt te brengen.

"Onze deelname aan dit initiatief is reeds waardevol gebleken voor onze business en voor partners die onze oplossingen verkopen", zegt Joop van Voorthuijsen, algemeen directeur van To-Increase, een softwareleverancier die gespecialiseerd is in branchespecifieke oplossingen en tools. "Het is een ongekende kans voor ons om het aantal partners en het klantenbestand uit te breiden. We kunnen nu inspelen op de behoeften van bedrijven met een oplossing met vergaande branchespecifieke functionaliteit, gebaseerd op onze domeinexpertise die we in honderden projecten hebben opgebouwd en op de kwaliteit en support van Microsoft."

"Door het combineren van de branche-expertise van onze partners met de bedrijfsapplicaties, het supportaanbod en de R&D van Microsoft, kunnen we een aantal innovatieve oplossingen aanbieden aan onze wederzijdse klanten. We hebben goed naar onze klanten geluisterd en in kaart gebracht welke behoeften zij hebben waar nog niet is voorzien", zegt Craig McCollum, vice president Sales Strategy van Microsoft Business Solutions. "Hoewel het Industry Builder-initiatief een mondiaal concept is, ligt onze focus in eerste instantie op enkele specifieke branches en regio's. Wat we nu hebben aangekondigd zijn de eerste in een brede reeks oplossingen voor veel meer branches en regio's."

De oplossingen die in Nederland beschikbaar komen zijn: * Supply Chain Execution for Microsoft Axapta van Manhattan Associates (www.manh.com); * Process Industries for Microsoft Axapta van Fullscope (www.fullscope.com); * Professional Services for Microsoft Axapta van Foliodev (www.foliodev.com); * Industrial Equipment Manufacturing for Microsoft Axapata van To-Increase (www.to-increase.nl).

Meer informatie is te vinden op: http://www.microsoft.com/businesssolutions/axapta/product/industrysolutions.mspx.

Over Microsoft Dynamics
Microsoft Dynamics is een reeks van financiële, customer relationship en supply chain management oplossingen die bedrijven helpen om effectiever te werken. Deze geïntegreerde, aanpasbare business management oplossingen worden geleverd via een netwerk van partners die gespecialiseerde services aanbieden. De oplossingen werken samen met de bekende Microsoft-software - en werken op dezelfde manier - om processen binnen de gehele organisatie te stroomlijnen.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een bekend innovator op het gebied van software, diensten en technologie voor zowel zakelijk als persoonlijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan oplossingen en diensten die mensen en organisaties overal ter wereld in staat stelt hun ambities te verwezenlijken.