Netwerk


VANAVOND IN NETWERK

Onderwerp: Fred Benavente overleden
Uitzenddatum: Ma. 5 december 2005, 20.30u
Verslaggeving: Jeroen Illy en Piet de Blaauw



Afgelopen vrijdag is Fred Benavente op 79-jarige leeftijd overleden. Hij was één van de bedenkers van het satirische programma Farce Majeure, dat hij ook regisseerde. Farce Majeure had een grote invloed op de Nederlandse samenleving, omdat het de afstand tussen de politiek en maatschappij op respectvolle wijze verkleinde. In Netwerk aandacht voor Benavente en Farce Majeure.

Farce Majeure
De 200 afleveringen van Farce Majeure werden door miljoenen mensen bekeken, maar dat was niet het enige programma waar Benavente bij betrokken was. Begin jaren zestig maakte hij programmaâs met Bueno de Mesquita en Rita Corrita. Na Farce Majeure regisseerde hij onder meer verschillende spelprogrammaâs met Ted de Braak. Ook was hij een van de scenarioschrijvers van de comedy Prettig Geregeld.

Ridder in de Orde van Oranje Nassau
Directeur Coen Abbenhuis van de NCRV noemt Benavente een man met een groot talent voor televisie. âDe NCRV kijkt met buitengewoon warme gevoelens en respect terug op de jarenlange samenwerkingâ, aldus de directeur. Vorig jaar werd Benavente onderscheiden voor zijn werkzaamheden. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Herdenking
Vanavond is er een speciaal herdenkingsprogramma voor Benavente. Dat wordt om 23.40 uitgezonden op Nederland 1.
Links:
Meer over Fred Benavente op de site van de NCRV Een uitgebreide biografie op Beeld en Geluid