Mojo Concerts

PERSBEPERPERSBERICHT

Foto: Flair / Brenda van Leeuwen

Delft, 11 oktober 2005

Sinterklaasavond met Nilgün Yerli

Cabaretière en columniste van Het Parool, Nilgün Yerli, is op 5 december a.s. te zien in Koninklijk Theater Carré. 'Bangbang', Yerli's vierde voorstelling, moet een échte feestavond worden, een Sinterklaasfeest voor iedereen. De avond wordt, naast haar vaste begeleider, Wim Veenhof, opgeluisterd door speciale gasten. Een tipje van de sluier: dansende derwisjen en een gospelkoor. De rest is nog geheim, want zoals op iedere Sinterklaasavond weet niemand wat hem of haar te wachten staat. Wel dat het 'heerlijk avondje' is gekomen.

'Bangbang' gaat over angst. Het is echter geen programma om bang voor te zijn.

We zijn banger dan ooit. In de wereld voltrekt zich veel wat niet te begrijpen is. Is dat niet de kern van angst? Onbegrip. Nederland is in de war. De wereld is in de war. Aanleidingen genoeg. Oorzaken genoeg. Misschien komt het vooral door angst.

Dat Nilgün Yerli hierover veel en diep nadenkt, bleek uit haar vorige drie voorstellingen, haar boeken en columns. Maar ze wil er nog méér over zeggen, het liefst álles. Daarom gaat haar nieuwe voorstelling uitsluitend over angst: 'Bangbang'. Zoals altijd laat Nilgün Yerli bijna van alles wat ze zo scherp signaleert, twee kanten zien. En nagenoeg alles wat ze met stelligheid beweert, relativeert ze met dezelfde stelligheid.

'Bangbang' is een voorstelling met harde waarheden, maar ook met heel veel humor. 'Bangbang' is aards en reëel, absurd en ontregelend. Misschien gaat 'Bangbang' wel over ieder van ons. Moet een mens niet het bangst zijn voor zichzelf?

De angst om geen cadeautjes op Sinterklaasavond te krijgen, is als gast van Nilgün op deze avond echter niet nodig. Want één ding is zeker: aan het eind van de avond gaat u zeker met een cadeautje weer huiswaarts.

Tekst: Nilgün Yerli en Thomas Verbogt
Idee / concept: Peter de Jong
Adviezen: Adelheid Roosen
Eindregie: Harry Piekema
Decor / poster ontwerp: Krijn van Driel
Muzikale begeleiding / componist: Wim Veenhof Productiebegeleiding: Mark Koudijs

Maandag 5 december 2005 - 20.00 uur
Reserveren:
Carrélijn 0900 25 25 255 (40 cpm) /
AUB 0900 0191 (40 cpm)
www.theatercarre.nl

Meer informatie: www.mojotheater.nl / www.turksetroel.nl

========================================