Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

FileMaker Pro 8 ondersteunt organisatie internationale filmfestivals Databasesoftware staat model tijdens International Film Festival Summit

Utrecht, 14 november 2005 ­ De organisatie van het internationale filmfestival in New York, gebruikt FileMaker's databasesoftware voor het soepel laten verlopen van dit grootste filmfestival

ter wereld. De International Film Festival Summit* is een jaarlijks evenement waar meer dan 300 organisatoren van filmfestivals samenkomen. Dit jaar vindt de bijeenkomst van 5 tot 6 december plaats in New York.

"FileMaker is van grote toegevoegde waarde bij het organiseren van de International Film Festival Summit. De databasesoftware biedt ondersteuning bij het beheren van relaties, deelnemers, sponsors en activiteiten", zegt Todd Brockman, voorzitter van International Film Festival Summit. "Veel van de deelnemers zijn zelf fervente gebruikers en vertrouwen op hun beurt weer op FileMaker bij het organiseren van hun filmfestival."

FileMaker en de filmfestivalbranche
FileMaker Pro wordt onder andere gebruikt door de volgende internationale filmfestivals: Telluride Film Festival, Sundance Film Festival, Tribeca Film Festival, Festival Des Film Du Monde, Maui Film Festival, Woodstock Film Festival, Mill Valley Film Festival en Seattle Film Festival. En in Europa door het San Sebastian International Film Festival in Spanje en het Torino Film Festival in Italië.

Kristine Towne, manager informatiesystemen van het Seattle International Film Festival, laat op 6 december zien hoe het filmfestival van Seattle FileMaker Pro 8 inzet om het filmfestival te ondersteunen, zoals het aanpassen van de website, beheren van contact met sponsors en bedrijfsrelaties, vrijwilligers en zelfs het werven van donaties.

"Films zijn niet alleen ter vermaak, maar ze spelen ook een belangrijke rol bij cultuuruitwisseling en educatie", voegt Towne toe. "FileMaker helpt ons bij deze culturele kruisbestuiving".

FileMaker Pro voelt zich thuis in de creatieve wereld en wordt door meer dan 100.000 professionals gebruikt voor het beheren van relatie- en klantgegevens, activiteiten, activa, urenregistratie en door mediabureau's, directmailingbureau's, foto- en filmproductiebedrijven, fotostudio's, grafisch ontwerpers en animatiestudio's.


* www.filmfestivalsummit.com
PublieksWerk / FileMaker 1/2

PERSBERICHT

FileMaker Pro 8
FileMaker Pro 8 is de jongste telg. FileMaker Pro 8 werkt nog sneller en de software biedt de mogelijkheid om gegevens van elk type te delen en te beheren.

Zo is er de nieuwe PDF Maker in FileMaker Pro 8 (met de Adobe PDF Library). Deze maakt het mogelijk om gegevens om te zetten naar PDF's. De nieuwe Excel Maker werkt op dezelfde manier. FileMaker Pro 8-gebruikers kunnen hun gegevens opslaan als een Microsoft Excel-bestand en die even gemakkelijk als bijlage toevoegen aan een e-mail.

FileMaker Pro 8 wordt geleverd met dertig kant-en-klare oplossingen voor beginners, inclusief een nieuwe oplossing voor het beheren van een e-mailcampagne.

FileMaker
FileMaker is de toonaangevende leverancier van werkgroepdatabases. Bedrijven, overheden, scholen en universiteiten, gebruiken FileMaker voor het beheren van relaties, projecten, beeldmateriaal en andere informatie. De veelbekroonde FileMaker-software combineert de kracht van een relationele database met snelle en pasklare mogelijkheden voor web-publishing en een legendarisch gebruiksgemak. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie biedt www.filemaker.nl.

Meer informatie:
FileMaker Nederland PublieksWerk B.V. Ive Defaix Marije Verdouw e: ive@smp.nl marije@publiekswerk.nl t: (030) 241 33 23 t: (020) 486 21 39 PublieksWerk / FileMaker 2/2


---- --