Gemeente Oisterwijk

gedeelte voetpad en rooien bomen
Pannenschuurlaan: herstraten gedeelte voetpad en rooien bomen

Herstrating voetpad.

In de week van 5 tot 9 december a.s. wordt in het kader van 'groot onderhoud' begonnen met het herstraten van de voetpaden van de Pannenschuurlaan. Het betreft het gedeelte voetpad gelegen tussen de Kerkhovense molen (huisnummer 190) en Den Deel (huisnummer 2).

De herstratingswerkzaamheden worden uitgevoerd door Maasdonk's Wegenbouwbedrijf B.V. uit Nuland en zullen ijs- en weder dienende ongeveer 5 weken duren. Uiteraard wordt al het mogelijke gedaan om de aanliggende woningen zo goed mogelijk bereikbaar te houden.

Bomen rooien.

In het voetpad gelegen tussen De Lange Kant en Den Deel staan een 31-tal elzen. Deze bomen zorgen al enige jaren voor veel overlast in de vorm van schade aan de bestrating. Telkens als er herstraatwerkzaamheden plaatsvinden worden noodgedwongen opgroeiende boomwortels gekapt. De bomen worden hierdoor gevoelig voor aantastingen en ziekten. Op termijn kan er wortelrot en taksterfte optreden en worden bomen zelfs windworpgevoelig. De bomen worden hierdoor steeds duurder in onderhoud en zijn op een gegeven moment niet meer duurzaam te handhaven.

Op de nabij gelegen bermen van de Pannenschuurlaan staan momenteel beukenbomen welke op termijn zullen uitgroeien tot een laanstructuur. Deze laanstructuur zal het groene straatbeeld bepalen waardoor de elzen die in het voetpad staan, ruimtelijk gezien, overbodig worden. Om deze redenen zullen de 31 elzen gerooid worden. De rooiwerkzaamheden zullen uitgevoerd worden op donderdag 8 en vrijdag 9 december. Wij verzoeken u hiermee (met name met het oog op het parkeren van uw auto) rekening te houden. Voor de gerooide elzen zullen dus géén nieuwe bomen terugkomen.

Meer weten?

Indien u nog vragen en/of opmerkingen inzake de uitvoering heeft kunt u contact opnemen met de opzichter van de werkzaamheden de heer John Clemminck (06-21566380). E-mailen kan natuurlijk ook john.clemminck@oisterwijk.nl.

Voor vragen van algemene aard kunt u terecht bij de gemeentelijke projectleider de heer Albert van Oijen (013-5291285). E-mail albert.van.oijen@oisterwijk.nl.

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl