De VWA registreert met Formdesk honderden ondernemingen

DEN HAAG, 20051205 -- De Voedsel en Waren Autoriteit kiest Formdesk voor de registratie van ondernemingen die levensmiddelen of diervoeders (inclusief grondstoffen en additieven) produceren, verwerken, vervoeren of verhandelen.


Zo biedt de VWA ondernemingen de mogelijkheid te voldoen aan de nieuwe Europese wetgeving over de hygiëne van levensmiddelen en diervoeders die op 1 januari 2006 in werking treedt. De registratieplicht is een belangrijk onderdeel van de hygiëneverordening. Door zoveel mogelijk gebruik te maken van bestaande registers probeert de VWA de ondernemer zoveel mogelijk te ontzien.

Ondernemers die nog niet geregistreerd zijn kunnen zich online registreren via de website van de VWA. Hiervoor heeft VWA een applicatie laten samenstellen door formdesk.nl. Alvorens de ondernemer zijn gegevens registreert, kent hij zichzelf een gebruikersnaam en wachtwoord toe. Met deze gegevens heeft hij toegang tot zijn registratie als de gegevens aangepast moeten worden.

Peter van Klink, ICT adviseur bij de VWA: "We hadden onszelf een deadline gesteld van 1-12. Door de keuze voor Formdesk was een groot deel van de techniek direct beschikbaar. Het eerste prototype, dat de volgende dag al werd opgeleverd, bevatte meer dan 90% van de door ons gewenste functionaliteit. Door de doortastende aanpak en goed overleg was ook de overige 5% snel gerealiseerd. Daarbij heeft Formdesk ons ook de zorg voor de hosting uit handen genomen. Mede hierdoor zijn er op 1-12 al meer dan 200 registraties ontvangen."

Over VWA
De VWA zorgt voor gezondheidsbescherming van mens en dier. Dit door het houden van toezicht op de veiligheid van voedsel- en niet-voedselgerelateerde producten. De VWA werkt binnen de hele productieketen: van grondstof en hulpstof tot eindproduct of consumptie. Alle producten en processen spelen daarbij een rol. De VWA koppelt drie essentiële functies in een zogenaamde strategische driehoek: toezicht, risicobeoordeling en risicocommunicatie. Zo kan er reactief en proactief gewerkt worden aan het terugdringen van veiligheidsrisico's. De VWA is ontstaan uit een samengaan van de Keuringsdienst van Waren (KvW) en de Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees (RVV).

Over Formdesk.nl
Formdesk.nl biedt de mogelijkheid op eenvoudige wijze webformulieren samen te stellen, zoals aanvraag-, registratie-, bestel- en enquêteformulieren. Formdesk weet geavanceerde mogelijkheden te combineren met gebruiksgemak. Hierdoor is Formdesk niet alleen populair bij webmasters, maar bijvoorbeeld ook bij marketingmedewerkers voor het maken van enquêteformulieren. De Formdesk-servers hosten meer dan 80.000 formulieren voor klanten uit binnen- en buitenland. Formdesk is ontwikkeld door Innovero Software Solutions B.V. in Den Haag.