Senternovem


Symposium Biobased Economy, visie voor Nederland

Aanvangsdatum

06-12-2005

09:00 - 17:30 uur

Actieve ontwikkeling van gebruik van groene grondstoffen voor duurzame en winstgevende chemie en energie

In de komende jaren zal er vanuit de EU, het rijk en niet in de laatste plaats vanuit regio's flink worden geïnvesteerd in innovatie en ondernemerschap in de landbouw en agribusiness.

Een kansrijke richting voor innovatie is die van de Biobased Economy. De vraag naar groene technologie groeit. Het steeds grotere overschot aan restproducten uit de landbouw en de groeiende behoefte aan nieuwe grondstoffen en brandstoffen zijn daar debet aan. De biobased economy is een antwoord op deze groeiende vraag. Daarmee kunnen op termijn veel producten gemaakt worden op basis van groene grondstoffen, zonder afval en CO neutraal.

Wageningen UR verwacht dat de biobased economy daarin een belangrijke rol zal spelen en om die reden is het een van haar belangrijke speerpunten. Door onze multidisciplinaire aanpak heeft Wageningen UR kennis van de gehele keten, van de grond tot de biobased eindproducten. Daarmee kunnen wij een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven.

Op 6 december organiseert Wageningen UR hierover het Symposium BioBased Economy, visie voor Nederland.
Informatie over dit symposium vindt u
op: www.biomassandbioenergy.nl/symposium. Via het aanmeldingsformulier dat u op deze website vindt, kunt u zich opgeven.

Meer informatie over het speerpunt BioBased Economy van Wageningen UR vindt u ook op: www.wur.nl/acjaar/.

Locatie

WICC Wageningen

Toegangsprijs

EUR 95 (incl. lunch)

Contact

Website: www.biomassandbioenergy.nl/symposium

Telefoon: Hilde Holleman: 0317 - 47 75 59
Wijzigingsdatum | 17-11-2005