Wegener NV

Wijziging voorwaarden en gedeeltelijke inkoop finprefs Wegener

Op 6 december a.s. zal een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) van Koninklijke Wegener NV belegd worden. Deze BAVA houdt verband met de voorgestane herstructurering van het aan cumulatief financieringspreferente aandelen (finprefs) geplaatste aandelenkapitaal van de vennootschap. Dientengevolge wordt voorgesteld de statuten van Wegener te wijzigen. Daarnaast wordt aan de vergadering machtiging gevraagd voor de Raad van Bestuur tot inkoop van certificaten van cumulatief financieringspreferente aandelen.

Doel van de statutenwijziging (en van de wijziging van de Administratievoorwaarden) is met name het in overeenstemming met IFRS brengen van het finprefsregime. Na de effectuering van de voorgestelde statutenwijziging kwalificeren de finprefs als eigen vermogen. Tevens wordt het stemrecht dat verbonden is aan de finprefs - conform de desbetreffende bepaling uit de Nederlandse Corporate Governance Code - via aanpassing van de Administratievoorwaarden in lijn gebracht met de reële waarde van de kapitaalinbreng. Per 1 januari 2006 is ook een aanpassing van het dividendpercentage (thans 6,84%) aan de orde. Van 1 januari 2006 tot en met 31 december 2010 bedraagt dit percentage 5,33%.

Na het verkrijgen van de machtiging aan de Raad van Bestuur zullen door de vennootschap begin 2006 voor een bedrag van EUR 27,2 miljoen finprefs worden ingekocht. Het bestaande financieringsarrangement biedt daartoe voldoende ruimte. Zoals bekend heeft Wegener in de afgelopen periode haar schuldpositie fors verbeterd. Na inkoop blijven voor een bedrag van EUR 29,4 miljoen finprefs uitstaan.

De agenda voor de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders inclusief bijbehorende toelichting alsmede het voorstel tot statutenwijziging worden beschikbaar gesteld op de website van Wegener, te weten www.wegener.nl en worden voorts ten kantore van de vennootschap ter inzage gelegd.

Apeldoorn, 18 november 2005

Raad van Bestuur
Koninklijke Wegener NV