Programma Eerstvolgende workshop Inschrijven

Van bestelling tot betaling: waterdichte orderafhandeling
* Juridische aspecten van elektronisch zakendoen
* Valkuilen wet- en regelgeving, praktische tips en aanbevelingen

Kennisvouchers voor een dag gratis consulting

Dinsdag 6 december
Media Plaza - Utrecht
18.30 - 21.15 uur

Programma
Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met de Utrechtse Juristen Groep (UJG). Deelnemers krijgen inzicht in de belangrijkste juridische aspecten van elektronisch zakendoen en gaan werken aan het juridisch stroomlijnen van het orderproces.
18.30 Ontvangst met eenvoudige maaltijd.
19.00

Introductie door dagvoorzitter
Korte presentatie over de juridische problematiek en uitdagingen op het gebied van e-business.
19.10 Ervaring van een pionier
Door schade en schande wordt men wijs. Een ondernemer laat zien welke risico's er bijvoorbeeld kleven aan de door zijn ERP-systeem geproduceerde facturen. Welke juridische aspecten van e-business moeten geregeld zijn, om problemen te voorkomen? 19.25 Rechtsgeldigheid van digitale correspondentie Een specialist wijst u op de do's en dont's op het gebied van digitale deals, elektronische handtekeningen en elektronische facturen. 19.40 Demonstratie & Inventarisatie, in twee verschillende groepen Groep 1 volgt in Ronde 1 de inventarisatie; groep 2 volgt de demonstratie. Na de pauze wisselen de groepen van zaal. 19.40 Ronde 1: Vragen, zorgen en valkuilen op het gebied van wet- en regelgeving
De samenwerkende partijen UJG en TFI hebben onlangs de handen ineen geslagen om de ondernemers wegwijs te maken in het oerwoud van wet- en regelgeving. Waar kan de ondernemer terecht, voor welk soort vragen? En welke vragen leven er precies, waar bestaat onduidelijkheid over? Alle zorgen van ondernemers worden geregistreerd met behulp van de elektronische brainstormmethode Group Systems.
20.10 Pauze met koffie en thee
20.25 Ronde 2: Demonstratie van een "juri-proof" bedrijfssysteem Een gerenommeerde leverancier van Enterprise Resource Planningsssytemen toont hoe u uw bedrijf met e-business sneller en efficiënter kunt maken. Bovendien wordt duidelijk in welke rechtsgeldigheidkwesties voorzien is. U ervaart zelf, aan de knoppen, welke voordelen het systeem biedt voor uw bedrijf - zonder eventuele risico's op juridisch vlak.
20.55 Elevator pitches
Kennisleveranciers vertellen in zeer korte, krachtige presentaties aan wat zij via de kennisvouchers voor de ondernemers kunnen betekenen. 21.00 Discussie aan de hand van vragen
Deelnemers krijgen gelegenheid hun vragen voor te leggen. De sprekers en kennispartners geven hun advies aan de deelnemers. 21:15 Afsluiting & netwerkborrel
22:00 Einde programma


* Schrijf hier in!

Waar gaat de workshop over?
We leven en werken in het elektronische tijdperk, waarin alles `digitaal' moet gaan. Maar hoe stroomlijnen we het orderproces en zorgen we ervoor dat de contracten juridisch kloppen? En hoe moeten die contracten elektronisch worden opgeborgen? In het elektronische tijdperk moet u ervoor zorgen dat het orderproces ook echt juridisch klopt zodat u uiteindelijk ook uw geld binnenkrijgt. Is een elektronische handtekening rechtsgeldig? Zijn mijn automatische aangemaakte facturen wel juridisch verantwoord? Wat is de juridische status van een e-mail bevestiging? Vragen, zorgen en valkuilen op het gebied van wet- en regelgeving, het komt allemaal aan bod in deze praktijkbijeenkomst.

Wat levert het op?
Het programma is zó samengesteld dat de praktijkervaringen van de sprekers nauw aansluiten bij uw eigen praktijk. Er komen pioniers aan het woord die hun kennis en ervaring met u delen. In de workshop gaan de twee groepen actief werken aan actieplannen waarmee u meteen in uw eigen praktijk aan slag kunt. De deelname is geheel kosteloos. Er worden tegoedbonnen voor diensten uitgereikt waarmee zelfs flink geld te besparen valt.

Gratis tegoedbonnen voor begeleiding na de workshop Om ondernemers in de praktijk concreet verder te helpen stelt I-Nexus tegoedbonnen ter beschikking die gebruikt kunnen worden voor gratis individuele begeleiding door specialisten na een workshop (o.a. Syntens).

Voor wie is de workshop bedoeld?
Ondernemers uit het Utrechtse mkb.

Een initiatief van UJG met I-Nexus
Deze workshop is een initiatief van de UJG. I-Nexus, dat een initiatief is van de Utrechtse innovatieversneller Sandfire en Media Plaza is een project van de Taskforce Innovatie Regio Utrecht. Het is opgezet om het Utrechtse MKB te helpen bij het doorvoeren van vernieuwingen.

Wilt u ook partner van I-Nexus worden?
Neem dan contact met I-Nexus op via info@i-nexus.nl.

I-Nexus - MAIL: info@i-nexus.nl - TEL: +31 (0)30 291-4156 - FAX: +31 (0)30 291-4144 - MEER informatie...
copyright 2005 i-Nexus o All Rights Reserved