Ministerie lnv

http://www.minlnv.nl

2 december 2005

Persuitnodiging:
Conferentie .Weidegang. en aftrap project .Koe en Wij.

Op dinsdag 6 december organiseert het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de (bestuurders)conferentie .Weidegang.. Het ministerie werkt hierbij samen met de Nederlandse Zuivelorganisatie, de Land- en Tuinbouworganisatie, het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, de Dierenbescherming en de Stichting Natuur en Milieu. U bent van harte welkom bij de persconferentie en de start van het praktijkproject over weidegang in de Lindenhof in Delft.

Aftrap praktijkproject weidegang
Ter voorbereiding op de conferentie is al één actiepunt concreet uitgewerkt: een praktijkproject voor weidegang: .Koe en Wij.. Minister Veerman geeft om 15.45 uur het officiële startsein voor het project.

Conferentie Weidegang
Op de Conferentie Weidegang willen de verschillende belanghebbenden afspraken maken om weidegang van melkkoeien te stimuleren. Het is een besloten conferentie waaraan de (bestuurs)voorzitters van de betrokken organisaties en minister Cees Veerman van LNV deelnemen. Dagvoorzitter is Jan Terlouw. Om 16.30 uur presenteert hij de resultaten van de conferentie aan de pers.

Weidegang melkkoeien
Weidegang is een maatschappelijk issue. Het overgrote deel van de melkkoeien loopt in het voorjaar en de zomer in de wei. Maar het aantal melkveehouders in Nederland dat zijn koeien jaarrond op stal houdt stijgt. In 2004 stond vijftien procent van de koeien het hele jaar op stal.

Een werkgroep waarin LTO, de NZO, het CBL, de Dierenbescherming, de Stichting Natuur en Milieu en het ministerie van LNV participeren heeft het afgelopen half jaar op ambtelijk niveau oplossingsrichtingen uitgewerkt om weidegang gezamenlijk te stimuleren. Deze oplossingsrichtingen zijn de basis voor de conferentie.

Aanmelden voor pers
Datum: dinsdag 6 december. Lokatie: de Lindenhof, Zocherweg 9, Delft. De aftrap van het praktijkproject vindt plaats om 15.45 uur. De persconferentie start om 16.30 uur. Informatie over de conferentie: Murco Mijnlieff, persvoorlichter LNV, 070 378 4515.

Voor opgave kunt u terecht bij Judith Dietvorst van adviesbureau Schuttelaar & Partners, bereikbaar op het telefoonnummer: 070-318 44 44 of via jdietvorst@schuttelaar.nl.