Dienstenbond CNV

Ledenraadpleging over principeakkoord pensioenen architectenbranche 05-12-2005

In de afgelopen week hebben leden in de archtectenbranche de langverwachte brochure ontvangen van CAO partijen met informatie over de pensioenregeling. De brochure is aan alle deelnemers aan de pensioenregeling verstuurd.

Om zoveel mogelijk vragen te kunnen beantwoorden, die ook na lezing van de (hier te downloaden) brochure mochten blijven bestaan, zijn er in totaal vier voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd. Deze vinden plaats op:

* 6 december Crown Hotel, Vestdijk14-16, 5611CC Eindhoven
* 7 december Congrescentrum Engels, Stationsplein 45, 3013 AK Rotterdam

* 12 december De Nieuwe Buitensociëteit, Stationsplein 1, 8011 CW Zwolle

* 13 december La Gare, Stationsplein 49-53, 3818 LE Amersfoort

De bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur en duren tot ongeveer 21.00 uur. De bijeenkomsten zijn georganiseerd door vakbonden en BNA en worden ondersteund door de uitvoerder van de VUT- en pensioenregeling PVF.

Aan de orde is het principe-akkoord van CAO partijen. Dat betekent dat leden van CNV Dienstenbond hierin het laatste woord hebben. Zij hebben daarom een stemformulier thuis gestuurd gekregen waarop zij hun keuze aan kunnen geven. Reacties zien we graag retour, uiterlijk op 20 december om 12.00 uur. Nadrukkelijk roepen we u op om van uw stemrecht gebruik te maken!

Mening CNV Dienstenbond
Het is zonneklaar dat de komende veranderingen in VUT- en pensioen niet uit luxe zijn ontstaan. Nieuwe fiscale regels, strenger toezicht en financiële beheersregels hebben een streep gezet door het perspectief van prepensioen en ouderdomspensioen zoals wij dat voor werknemers wilden organiseren. De combinatie van de nieuwe regeling en de overgangsmaatregelen biedt, gegeven die omstandigheden, een evenwichtig pakket voor de diverse groepen werknemers in de architectenbranche. 'Een nieuw begin', zoals de titel van de brochure luidt, is een wat dramatische titel, maar we menen oprecht een solide basis te hebben gelegd voor pensioen in de toekomst.

CAO-zaken
Op 1 december hebben vervolgonderhandelingen plaatsgevonden over de nieuwe CAO Architectenbureaus. Door de BNA is nog geen loonbod gedaan. De discussie over de inhoudelijke punten (zorgverzekering, loon bij ziekte, kinderopvang etc.) vordert langzaam maar zeker. Op 22 december is de vooralsnog laatste onderhandelingsronde gepland met de BNA. Uiteraard zullen we u na afloop weer informeren.

Informatie
Meer weten? Neem voor vragen of reacties contact op met de onderhandelaar namens CNV Dienstenbond, Harry Gerding, via telefoonnummer (023)5670686 of e-mail