Rijn & Venen, 09.30 uur

Utrecht 06-12-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Alcoholcontrole

MAARSSEN /BREUKELEN /ABCOUDE - Op verschillende locaties heeft de politie gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 december zijn in totaal 15 automobilisten aangehouden. Een 48-jarige automobilist uit Breukelen probeerde de controle te omzeilen door om te keren. Oplettende agenten zijn achter de man aangereden en hebben hem alsnog staande gehouden. Uit de blaastest bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. De hoogst gemeten hoeveelheid alcohol was 960 ug/l. Deze hoeveelheid bleek uit de ademanalyse van een automobilist uit Duivendrecht. Hij is bij de alcoholcontrole in Abcoude tegen de lamp gelopen. Zijn rijbewijs en voertuig zijn inbeslaggenomen.

Verkeersongeval

MAARSSEN Maandagmorgen 5 december vond op de Straatweg een verkeersongeval plaats waarbij twee fietsers gewond raakten.

Omstreeks 07.50 uur fietsten een 16-jarig meisje en 16-jarige jongen, beiden uit Maarssen, uit de richting Binnenweg, over de Straatweg. Een 34-jarige automobilist uit Utrecht reed op dat zelfde moment ook over de Straatweg, in tegengestelde richting. Vermoedelijk moesten de fietsers door de werkzaamheden op het fietspad de weg oversteken naar het fietspad aan de Vechtzijde van de weg. Na de werkzaamheden wilden zij weer oversteken ter hoogte van de garage. De automobilist uit Utrecht zag de fietsers bij het oversteken over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De fietsers zijn met been- en ander onbekend letsel per ambulance naar het UMC en het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht vervoerd. Beiden konden na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.

Fietsverlichting

BREUKELEN Maandag 5 december hield de politie van 07.00 tot 08.00 uur op de kruising Brugoprit Kanaaldijk west een controle op fietsverlichting. Negen bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet voeren van verlichting. Vier bromfietsers reden over het fietspad en kregen daar een bekeuring voor en één snorfietser kreeg een boete voor het niet kunnen tonen van de benodigde papieren. Op hetzelfde tijdstip controleerden agenten op de Straatweg. Hier werden drie bekeuringen uitgeschreven.