Lekstroom, 10.10 uur

Utrecht 06-12-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Snelheidscontrole

LOPIK Maandagmiddag 5 december hield de politie van 14.00 tot 16.00 uur een radarsnelheidscontrole op de provinciale weg N210. In totaal werden 1090 voertuigen gecontroleerd en reden 38 bestuurders sneller dan de limiet van 80 km/uur. De bestuurder met de meeste haast reed 108 km/uur.

Vuurwerk

IJSSELSTEIN Maandagmiddag 5 december omstreeks 15.40 uur kreeg de politie de melding dat jongens vanuit een woning aan de Jan Bijhouwerstraat vuurwerk aan het afsteken waren. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen in een woning twee jongens van 16 en 17 jaar uit IJsselstein aan. Toen de agenten naar het vuurwerk vroegen, overhandigde het tweetal direct een vuilniszak vol vuurpijlen, rotjes en strijkers. Dit is in beslag genomen en zal worden vernietigd. De jongens zullen waarschijnlijk een Haltstraf krijgen.

Winkeldief

NIEUWEGEIN - Personeel van een winkel aan de Passage hield maandagmiddag een verdachte van winkeldiefstal aan. Het 15-jarige meisje uit Houten werd betrapt toen de detectiepoortjes afgingen. Ze probeerde een trui te stelen. Het winkelpersoneel droeg het meisje over aan de politie, die haar meenam naar het bureau voor verhoor. Zij zal zich bij Bureau Halt moeten melden.

Autodief

IJSSELSTEIN In de nacht van maandag op dinsdag 6 december betrapten agenten een verdachte van autodiefstal.

Omstreeks 03.25 uur zagen surveillerende agenten op de Baronieweg een automobilist rijden die de rotonde op de Hoge Biezendijk vanaf de verkeerde kant over was gereden. Op de Heemradenlaan werd de automobilist, een 22-jarige IJsselsteiner, staande gehouden. In de auto lagen gereedschappen en de agenten zagen dat het contactslot ontbrak. De man werd hierop aangehouden als verdachte van autodiefstal. Hij is ingesloten voor verhoor. Bij het nagaan van gegevens bleek de man als veelpleger te boek te staan en bleek de auto pas recentelijk gestolen te zijn. De politie onderzoekt de zaak.