Lexis nexis

Hoe ziet een Nederlandse bestuurder eruit?

Amsterdam, 6 december 2005 - De Nederlandse werknemer besteed het liefst zo weinig mogelijk tijd aan zijn werk. Hij vindt dat hij te weinig verdient, zijn baas niet aardig genoeg is, de belastingen te hoog zijn en dat hij niet tot aan zijn 65e zal moeten blijven werken. De Nederlandse directeur is een veelverdiener, die zijn salaris elk jaar met dubbele cijfers ziet groeien. Terwijl hij zijn maandsalaris telt, ontslaat hij met grote regelmaat de medewerkers van zijn bedrijf en neemt hij de zoveelste secretaresse aan.

Bovenstaand beeld van de Nederlandse werknemer en directeur klopt natuurlijk niet. Het is een samenraapsel van uitspraken en van uitkomsten van diverse onderzoeken met verschillende uitgangspunten, invalshoeken en gepubliceerd in diverse media op verschillende momenten.

In het nieuw verschenen jaarboek Bestuurders & Commissarissen 2006 wordt een goed beeld geschetst van de Nederlandse bestuurders en commissarissen. Het boek bevat artikelen van dhr. Bernard Wientjes, voorzitter ondernemingsorganisatie VNO-NCW en van dhr. Willem F. Hollander, voorzitter NCD - Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen.

De kern van het boek bestaat uit profielschetsen van de 8.000 belangrijkste bestuurders en commissarissen in Nederland. Per persoon wordt een overzicht gegeven van functies, nevenfuncties, commissariaten, oud-functies en een loopbaanbeschrijving. Het boek is zeer geschikt om te bepalen wat de invloedssfeer is van een bestuurder of commissaris en om inzicht te krijgen in de diverse functies die hij/zij bekleedt.

De selectie van deze functionarissen is gebaseerd op de database met bestuurders en commissarissen van LexisNexis. Deze database bevat uitgebreide financiële en algemene informatie over de ondernemingen die de bovenlaag van het Nederlandse bedrijfsleven vormen.

Bestuurders & Commissarissen 2006 is te bestellen via de internetsite van LexisNexis: www.lexisnexis.nl.

Over LexisNexis
LexisNexis(r) (www.lexisnexis.nl) is een van de belangrijkste digitale leveranciers van gezaghebbende juridische, zakelijke en nieuwsinformatie en levert tevens applicaties die informatie-intensieve werkprocessen efficiënter maken. LexisNexis is onderdeel van Reed Elsevier Group plc (www.reedelsevier.com), heeft wereldwijd 13.200 werknemers en levert diensten in meer dan 100 landen. LexisNexis heeft, naast de online merken LexisNexis, Nexis.com en Lexis.com, ook gerespecteerde juridische uitgaves als Martindale-Hubbell, Matthew Bender, Butterworths, JurisClasseur in portfolio.

In de Benelux biedt LexisNexis toegang tot nieuws en zakelijke informatie uit alle belangrijke Nederlandstalige en internationale kranten en tijdschriften alsook jaarverslagen, bibliografieën, bedrijfs-, landen- en marktrapporten. LexisNexis ontwikkelt diensten op maat voor functie- (informatieprofessionals, risk managers) en bedrijfsspecifieke toepassingen voor bedrijven, overheden en bibliotheken. Voor meer informatie zie: www.lexisnexis.nl.


Noot voor de redactie,