Multikabel


De overeengekomen verkoop van Multikabel aan Warburg Pincus 06 december 2005

Alkmaar, 6 december 2005 - Multikabel, het toonaangevende regionale Noord-Hollandse kabelbedrijf, kondigt vandaag aan dat de verkoop aan Warburg Pincus is afgerond. Warburg Pincus, een internationale private equity investeerder, neemt Multikabel over voor een bedrag van EUR 515 miljoen.

Multikabel wordt overgenomen van het Duitse Primacom uit Mainz. De transactie heeft inmiddels de vereiste goedkeuring verkregen van Primacom's Senior Secured Lenders, Second Secured Lenders en van de ondernemingsraden.

De verkoop zal Multikabel in staat stellen haar succesvolle strategie voort te zetten als innovatieve, klantgerichte regionale kabelmaatschappij die haar abonnees een volledig aanbod aan televisie-, internet- en telefoondiensten levert.

Marcel Nijhoff, Managing Director van Multikabel, over de overname: "Multikabel heeft de afgelopen jaren bewezen dat haar model als regionaal kabelbedrijf succesvol is voor klanten, werknemers en aandeelhouders. De kwaliteit van onze dienstverlening en onze klanttevredenheid zijn hoog - en hebben de potentie om nog verder te groeien. We zijn een financieel gezond bedrijf met uitstekend groeipotentieel. Wij zien de toekomst dan ook met het volste vertrouwen tegemoet. Ik heb er alle vertrouwen in dat Warburg Pincus ons management team ten volle zal ondersteunen in de verdere implementatie van onze bedrijfsstrategie en in het verder uitbouwen van onze kwaliteit en diensten ten behoeve van onze trouwe klanten."

Warburg Pincus heeft een lange historie van investeringen in media en telecommunicatie. De onderneming heeft circa US $ 4,7 miljard geïnvesteerd in ruim 100 telecommunicatie-, media- en mediagerelateerde bedrijven. Deze investeringen vertegenwoordigen 22 procent van het totaal geïnvesteerde kapitaal van Warburg Pincus sinds de oprichting. Warburg Pincus heeft in de mediasector onder meer geïnvesteerd in kabeltelevisie, free-to-air televisie en radiobedrijven, betaaltelevisie, kranten en andere uitgeverijen; en marketing en media dienstverleners.

Contacten

Namens Multikabel:
Burson-Marsteller, Peter Smit
Tel. +31 20 579 59 59 / +31 6 513 51 475
E-mail peter_smit@nl.bm.com

Namens Warburg Pincus:
Citigate Dewe Rogerson, Fiona Mulcahy
Tel. +44 207 282 2807
E-mail fiona.mulcahy@citigatedr.co.uk